Silvestrovské pohoštění: Paštika z kuřecích jater

POTŘEBUJETE: 700 g kuřecích jater, 1 velkou červenou cibuli, 3 stroužky česneku, 250 g másla, 4 lžíce smetany, sůl, pepř, čerstvý tymián, provensálské bylinky
Na dvou lžících másla krátce orestujeme nakrájenou cibuli a nasekaný česnek, přidáme bylinky a necháme vše osmahnout. Vložíme odblaněná, na větší kusy nakrájená kuřecí játra a restujeme cca 8 – 10 minut. Játra musí být měkká, na řezu růžová, ale ne syrová. Rozmixujeme dohladka, přidáme smetanu, 150 g másla, a ještě vše krátce promixujeme. Propasírujeme přes síto a vložíme paštiku do servírovací misky nebo více menších mističek a uhladíme povrch. Zbývající máslo rozpustíme a zalijeme jím povrch paštiky. Necháme zchladnout a podáváme s čerstvou bagetou a brusinkami.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 53.