Chuťovky na sváteční stůl: Sezamové tyčky s česnekovým dipem

POTŘEBUJETE:
50 g másla
50 g hladké mouky
2 vejce
20 g strouhaného parmazánu
sůl
kajenský pepř
80 g sezamu
Na dip:
500 g řeckého jogurtu
2 stroužky česneku
sůl
mletý pepř
nasekanou bazalku
V kastrůlku rozpustíme pomalu máslo. Na vál dáme mouku, parmazán, sůl a kajenský pepř, do důlku dáme vejce a přilijeme máslo. Vypracujeme hladké těsto. Rovnoměrně ho rozválíme na pečicí papír a posypeme sezamem. V troubě vyhřáté na 180 °C pečeme asi 20 minut dozlatohněda. Vyjmeme plech z trouby a těsto nakrájíme na pruhy a na tyčinky. Necháme vychladnout. Do jogurtu prolisujeme česnek, přidáme bazalku a podle chuti dokořeníme.
Více receptů najdete v tuištěném Aha! pro ženy číslo 51-52.