Toastem s hruškou můžete své sváteční hosty mile překvapit...

POTŘEBUJETE (na 4 porce): 4 housky nebo toastové chleby, 150 g anglické slaniny, 2 hrušky, 2 lžíce rybízové marmelády, 100 g sýra Niva, 50 ml smetany, 4 vlašské ořechy, 50 g másla, sušený zázvor, med
Hrušky dobře omyjeme, podélně rozkrojíme na plátky a odstraníme z nich jádřinec. Nivu rozmačkáme vidličkou a našleháme do pěny se smetanou. Jádra vlašských ořechů vyloupeme. Housky rozpůlíme, z obou stran opečeme nasucho (nebo si opečeme toasty), pak je slabě potřeme máslem, položíme na ně anglickou slaninu a plátek hrušky. Střed hrušky potřeme rybízovou marmeládou a na ni navrstvíme ušlehanou nivu. Zapékáme v předehřáté troubě na 200 °C 3 až 5 minut. Hotový toast posypeme podle chuti špetkou zázvoru a ozdobíme půlkou jádra vlašského ořechu. Můžeme případně zakápnout medem.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy.