PEČEME Z MLETÉHO MASA: Holandský řízek s bramborovou kaší je klasika!
Nejznámější pokrm z mletého masa je určitě holandský řízek. Připomeňte si spolu s námi recept.
POTŘEBUJETE:
✔ 600 g vepřového bůčku
✔ 150 g tvrdého sýra
✔ sůl
✔ mletý pepř
✔ nasekanou petrželku
✔ 3 vejce
✔ 1 lžíci mléka
✔ hladkou mouku
✔ strouhanku
✔ citronovou kůru
✔ olej
JAK NA TO:
Maso očistíme a najemno umeleme. Sýr nastrouháme najemno, promícháme s masem. Směs osolíme, opepříme, přidáme jedno vejce, mléko a trochu petrželky. Znovu promícháme a necháme půl hodiny v chladu ztuhnout. Z masové hmoty vytvarujeme 4 oválné řízky, obalíme v trojobalu (mouka, rozšlehané vejce a strouhanka s citronovou kůrou) a smažíme dozlatova. Tuk odsajeme ubrousky a podáváme s bramborovou kaší.