Vaříme cvalem s Michalem: Zahřejte se skvělým receptem kuchaře Michala, který připravil fazolovou polévku!
Také přemýšlíte, co vařit o adventu? V tomto čase, kdy se věnujeme pečení, uklízení a nákupu dárků, není čas dlouho stát u plotny, a proto je ideální připravit hutnou polévku, která zahřeje a zasytí. Vyzkoušejte třeba fazolovou podle receptu šéfkuchaře Michala, rozhodně neuděláte chybu.
POTŘEBUJETE:
✔ 500 g uvařených velkých bílých fazolí
✔ 1 cibuli
✔ 3 stroužky česneku
✔ 3 stonky řapíkatého celeru
✔ 150 g slaniny
✔ 500 ml smetany ke šlehání
✔ 1 chilli papričku
✔ římský kmín
✔ mléko
✔ olej
✔ hladkolistou petržel
✔ sůl
✔ mletý pepř
JAK NA TO:
1. Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky, česnek na plátky a společně restujeme v hrnci na oleji.

2. Nakrájíme řapíkatý celer a po chvíli přidáme do hrnce.
3. Přidáme předem uvařené fazole a promícháme.
4. Osolíme, opepříme a přidáme římský kmín.
5. Zalijeme smetanou, můžete ji naředit podle potřeby mlékem, a povaříme.
6. Na pánvi mezitím opečeme dokřupava nakrájenou slaninu.
7. Nasekáme chilli papričku najemno a nakrájíme petrželovou nať.
8. Polévku rozmixujeme, na talíři ozdobíme slaninou, papričkou a petrželí.