Avokádo plněné tuňákem: Zdravá večeře, které neodoláte!
Naplňte si avokádo tuňákem a uvidíte, jak si pochutnáte!
POTŘEBUJETE:
4 zralá avokáda, 2 plechovky tuňáka Calvo v olivovém oleji 80 g, 1 větší rajče, 1 červená cibule, 2 stroužky česneku, hrst nasekaného koriandru, 1 citrón, sůl a pepř, cherry rajčátka a koriandrová nebo petrželová nať na ozdobu
JAK NA TO:
Avokáda oloupeme, rozpůlíme a vyjmeme pecky. Vzniklé poloviny pokapeme citrónem, aby nedošlo k oxidaci. Pomocí lžíce prohloubíme otvory po peckách u šesti polovin avokád. Získanou dužinu spolu se zbylými dvěma polovinami avokád rozmačkáme vidličkou nebo rozetřeme nožem. Najemno nakrájíme červenou cibuli, rajče a česnek. Maso z tuňáka necháme odkapat a smícháme spolu s rajčaty, červenou cibulí, česnekem a rozmačkaným avokádem. Nakonec vzniklou směs dochutíme přidáním koriandru, soli a pepře. Směsí plníme půlky avokáda, které můžeme ozdobit půlkou cherry rajčátka a lístky koriandru. Podávat můžeme samostatně nebo s opečeným chlebem ochuceným olivovým olejem, česnekem a bylinkami.
Další recepty z avokáda najdete ZDE