Koláč s tuňákem ze špaldové mouky: Hodí se na svačinku i výlet!

Netradiční a velmi chutná svačinka třeba pro školáka, anebo do práce.
POTŘEBUJETE:
Na těsto: 250 g špaldové mouky, 1 vejce, 125 g másla, hrst čerstvého oregana, 25 ml studené vody, sůl
Náplň: 1 balení tuňáka Calvo v olivovém oleji nebo s oreganem 3 x 80 g, hrst vypeckovaných černých oliv, 100 g sýru feta nebo sýru balkánského typu nakrájeného na kousky, 5 cherry rajčátek rozkrojených na polovinu, ½ středně velkého pórku nakrájeného na kolečka, hrst čerstvého oregana, 2 vejce
JAK NA TO:
Mouku prosejeme a nasypeme do mísy, přidáme vejce, nakrájené máslo a najemno nasekané čerstvé oregano. Směs osolíme, přidáme studenou vodu a vytvarujeme hladké těsto, které necháme alespoň hodinu odležet v chladu. Z odpočatého těsta vyválíme placku, kterou přeneseme do formy a dotvarujeme tak, abychom měli těsto ve všech záhybech a sahalo až po okraj. Těsto na dně propícháme na několika místech špejlí nebo vidličkou, pokryjeme pečícím papírem a zasypeme syrovými fazolemi, aby se těsto při pečení nezvedlo a zachovalo si tvar. Dáme péct do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme 15 minut. Následně koláč z trouby vyjmeme a necháme vychladnout. Po vychladnutí na koláč rovnoměrně pokládáme jednotlivé suroviny. Nakonec povrch koláče posypeme sekaným oreganem a zalejeme rozšlehanými vejci. Dáme opět do trouby a dopékáme asi 25 minut.