Osvědčené rychlovky: Řapíkatá polévka s klobásou podle Květy Kroupové
Určitě to znáte - přijdete domů, máte hlad, ale nechcete se uplně přecpávat. Co s tím?
Řapíkatá polévka s klobásou podle Květy Kroupové
Potřebujete:
5 řapíků celeru • 1 kostku bujonu • 1 malou konzervu sterilovaného hrášku • 50 g másla • sůl • mletý pepř • 2 housky • sádlo nebo máslo • 1 ostravskou klobásu
Postup:
Řapíky celeru omyjeme a nakrájíme na kousky. Rozehřejeme máslo, orestujeme na něm celer, posypeme moukou, kterou necháme trochu opražit, a vše zalijeme horkou vodou. Osolíme, opepříme, přidáme kostičku bujonu a uvaříme doměkka. Housky a klobásu nakrájíme na kostičky a na kousku tuku (sádlo, máslo) osmažíme dočervena. Uvařené řapíky celeru rozmixujeme ponorným mixérem a přidáme sterilovaný hrášek a necháme přejít varem. Jednotlivé porce na talíři doplníme osmaženou houskou a klobásou.