Jak na pravý italský chléb?
Máte rádi focacciu? Tento italský chléb je nejen chutný, ale může být také velmi krásný. Designérka Martina přináší recept, jak ho upéct, a inspiraci na jeho výzdobu.
JAK NA TO: V míse smíchejte mouku, sůl, vodu, droždí a olivový olej. Vypracujte hladké a nelepivé těsto, zasypte ho lehce moukou a nechte kynout pod utěrkou na teplém místě 45 až 60 minut. Vykynuté těsto přemístěte do formy vymazané olejem, lehce zakapejte olivovým olejem. Na připravený základ klaďte nakrájenou papriku, bylinky, olivy, rajčata, semínka a mák podle fantazie a vytvořte »obrázek«, Martina například vytvořila vlčí máky. Ozdobené těsto nechte ještě na plechu cca 10 minut kynout, pak vložte do trouby vyhřáté na 180 ºC a pečte 15 až 20 minut dozlatova.
Více nápadů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 22.