Makovice v zeleném - působivá dekorace
Známe ho všichni… Mák setý bývá součástí sladkých jídel, jako jsou koláče, knedlíky, dorty i zmrzlina. Skvěle se hodí k švestkám, přidává se i na pečivo. Využijte tentokrát mák jinak než jen jako dobrotu. Inspirujte se nápadem od Martiny Krumphanslové z M ART studia. Svěží zelené makovice, které ještě nevyschly a nezezlátly, vyniknou samotné ve váze i jako ozdoba.
Pěkně dokola…
POTŘEBUJETE: hotový korpus/ohebné holé větve na tvoření korpusu, látkové květiny a listy, zelené makovice, zahradnické nůžky, floristický drátek, štípací kleště
1. Holé pružné větve stočíme a vytvoříme z nich vzdušný korpus (základ věnce).
2. Holé šlahouny zafixujeme floristickým drátkem. Kdo si netroufne, může využít koupený korpus.
3. Postupně na věnec přikládáme přízdoby v podobě látkových listů a zelené makovice.
4. Doplňujeme květy látkových růží. Hotový věnec doplníme ozdobnou stuhou. Krása věnce však vynikne i bez pentlí.
Více nápadů najdete vtištěném Aha! pro ženy číslo 32.