Pesto z medvědího česneku jako dárek!
Když při procházce přírodou ucítíte aroma medvědího česneku, natrhejte si ho. Je to zelený poklad! Jeho nať je chuťově mírnější než u standardního česneku a má blahodárné účinky na zdraví. Se sklizní byste si měli pospíšit. Roste jen zhruba do konce května. Poradíme, jak si z něj vyrobit pesto. Vkusně zabalené se stane milým dárkem!
Co s ním?
Nať česneku dáme do vázy, vydrží vám pár dní. V mokré utěrce v lednici ještě o něco déle. Můžeme ji též zamrazit či usušit, případně si ji uchovat v podobě pesta.
POTŘEBUJETE: sklenky (od jogurtu), nať medvědího česneku, sůl, olivový olej, mixér, mandle, slunečnicová semínka, piniové oříšky
* Medvědí česnek přebereme a dobře očistíme.
* Vložíme ho do mixéru a nasekáme na drobno.
* Přidáme sůl a olivový olej, dle chuti mandle, semínka či oříšky.
* Pesto dáme do sklenek a uchováme v ledničce. Hodí se do polévek, na pizzu i k masu.
* S popiskami na sklenky si pohrajeme. Díky černé samolepicí fólii a bílému popisovači budou originální. Využijeme i kousek látky a režný provázek, který uvážeme kolem víčka.
Více nápadů njadete v tištěném Aha! pro ženy číslo 17.