Vánoční pečení: Pusinky
POTŘEBUJETE: 25 g cukru krupice, 10 g cukru moučky, 2 vanilkové cukry, 75 ml vody, 3 bílky
POSTUP:
Z bílků ušleháme pevný sníh a postupně do něj zašleháváme třetinu cukru krupice. Zbylý krystalový cukr povaříme s vodou asi 15 minut do zhoustnutí na tzv. bublinu. Cukerný rozvar nalijeme tenkým pramínkem do bílkového sněhu a šleháme do vychladnutí. Do vychladlé hmoty zamícháme prosátý moučkový a vanilkový cukr. Sáčkem s hladkou trubičkou stříkáme z těsta na vymazaný plech malé pusinky (do bílkové hmoty můžeme zamíchat i nastrouhané oříšky).
Pečeme nebo raději je sušíme s otevřenými dvířky trouby nejprve při 130 °C. Když zvětší svůj objem, snížíme teplotu na 100 °C a dosušíme je.
VÍCE VÁNOČNÍCH RECEPTŮ NAJDETE V TIŠTĚNÉM aHA! PRO ŽENY I NA NAŠEM WEBU.