Prosluněná Itálie na talíři: Připravte si domácí sušená rajčata!
Sušená rajčata nakládaná v olivovém oleji jsou výborná do salátů, ale i dušená pod maso nebo zapékaná se sýrem. Dobře také vypadají naložená v panenském olivovém oleji v úhledné sklenici.
POTŘEBUJETE:
✔ cherry rajčátka
✔ sůl,bazalka
✔ olivový olej
✔ plech a pečící papír
✔ sklenice
JAK NA TO:
1. Rajčata překrájíme jen do půlky, pak je nasolíme a skládáme na plech vystlaný pečícím papírem.
2. Sušíme v troubě při 80 stupních asi 3 hodiny (neměla by být úplně přesušená).
3. Naskládáme je do sklenice, posypeme bazalkou a zalijeme olivovým olejem až po okraj, aby byla zcela ponořená. Takto vydrží celou zimu.