Naložte si podle chuti: Mozzarella v pepři chutná skvěle!
Patříte mezi milovnice sýrů? Pak si zkuste naložit třeba mozzarellu podle našeho návodu!
POTŘEBUJETE:
Na 1 sklenici (2 l)
✔ 600 g koktejlových rajčátek
✔ 1 červená chilli paprička
✔ 6 stroužků česneku
✔ 1 lžíce octa
✔ 2 lžíce cukru
✔ 2 lžičky soli
✔ po 1 svazku bazalky, oregana a tymiánu
✔ 300 g mozzarelly
✔ 1 lžíce celého barevného pepře
JAK NA TO:
1. Rajčata umyjeme a několikrát propíchneme dřevěným párátkem. Chilli papričku umyjeme, rozpůlíme, odstraníme semínka a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme.
2. V hrnci přivedeme k varu ¼ l osolené vody s octem, celými stroužky česneku a cukrem. Bylinky opláchneme, osušíme a zbavíme silných stonků. Mozzarellu necháme odkapat a nakrájíme na čtvrtky.
3. Do sklenice dáme rajčata, chilli papričky, mozzarellu, bylinky a vše zalijeme kořeněným nálevem. Přidáme pepř a necháme vychladnout.
4. Uzavřeme a necháme 12 hodin uležet v chladu.