Narkoman umlátil bratra | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 4. května 2024

Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie

Narkoman umlátil bratra

Drogy se objevovaly i v socialistickém Československu.
Drogy se objevovaly i v socialistickém Československu. (Ilustrační foto ara)

Jen jeden den unikal příslušníkům bývalého Sboru národní bezpečnosti zločinec (26), který počátkem července 1987 v Praze ubil sekerou vlastního bratra (†27). Pak byl vypátrán, zatčen a obviněn ze spáchání trestného činu vraždy.

Informaci o úspěšném zásahu pražské kriminálky v desátém obvodu hlavního města republiky přinesl 10. července 1987 deník Rudé právo. Značnou pozornost veřejnosti tehdy vzbudilo sdělení, že důvodně podezřelým z vražedného útoku byl evidovaný toxikoman, už dvakrát soudně trestaný, bez pracovního poměru. Evidovaným toxikomanem ovšem byl i muž, který bratrský konflikt nepřežil. Podle Rudého práva mladší z bratrské dvojice zaútočil na staršího sourozence nečekaně sekerou. Ten neměl šanci účinně se bránit a následkům velmi těžkých zranění přes veškeré úsilí lékařů v nemocnici podlehl. Podle prvotních výsledků vyšetřování vražedného činu byl jeho příčinou spor obou narkomanů o drogy.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.