Vrchní si nakradl třicet tisíc | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Vrchní si nakradl třicet tisíc

Číšník s dlouhými prsty řádil pět let po natáčení slavného filmu Vrchní, prchni!.
Číšník s dlouhými prsty řádil pět let po natáčení slavného filmu Vrchní, prchni!. (Ilustrační foto ara)

Kdyby Zdeněk Svěrák psal svůj scénář filmové komedie Vrchní prchni! o pět let později, možná by se mu do něj hodily i kousky vrchního číšníka (36) z Jablonce nad Nisou. Ten v roce 1985 po dobu dvou měsíců krátil tržby.

Peníze končily – jak jinak – v jeho kapse. Mazaný šizuňk na severu Čech ošidil svého zaměstnavatele, bývalý podnik Restaurace a jídelny, o téměř tisíc tehdejších korun. Bylo to věru náramné »přilepšení«, připomeneme-li, že průměrný měsíční plat v socialistickém Československu nedosahoval ve zmíněném roce ani tří tisícovek.

Když to na nepoctivce konečně prasklo, dojeli si pro něj detektivové od hospodářské kriminálky a z hospody ho s ocelovými náramky na zápěstích odvezli před vyšetřovatele Veřejné bezpečnosti. Ten ho obvinil z trestného činu, který zákon v té době definoval jako »rozkrádání majetku v socialistickém vlastnictví«. 

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.