Olga Hepnarová (†23): Najela náklaďákem do davu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Olga Hepnarová (†23): Najela náklaďákem do davu!

Měla pocit, že jí svět ubližuje, a to v ní probudilo vražednou nenávist, v důsledku které 10. července 1973 nejprve vyslala do redakcí novin svůj úmysl zabíjet. Pak kolem půl druhé svůj záměr uskutečnila, když ve vypůjčeném nákladním voze najela do hloučku třiceti lidí čekajících na tramvaj na pražském Strossmayerově náměstí. Tři lidé zahynuli na místě, tři poté v nemocnici, další dva na následky zranění později…
Zpět na článek
Chcete-li se zapojit do diskuse, přihlaste se prosím.

Přihlásit se

DISKUSE

catherin4
16. 09. 2012 14:59

Ja ju chapem. Nehovorim, ze sa da ospravedlnit to, co spravila, to v ziadnom pripade, ale chapem ju. Uz som o nej citala, vraj bola ina, chodila oblecena v starych veciach a nevedela zapadnut do kolektivu, bola preto tercom sikany a ludia jej ublizovali. Vo svojom kratkom zivote si vela pekneho nezazila, ublizovala jej matka aj okolie. Ludia vedia byt velmi kruti k ludom, co su ini, co nejakym sposobom vybocuju a ked zistia, ze sa nevedia branit, tak ublizuju o to viac. Hepnarova bola podla mna urcite psychicky chora, nevedela zapadnut do kolektivu. Velmi presne to sama vystihla, bola otloukanek, druhi ju ponizovali a ublizovali jej. Si myslim, ze nebola rodena bestia ako napr. Fikackova, ktorej to aj kuka z ksichtu, ze ju k tomu dohnala spolocnost. Vsetci jej ublizovali, nenavidela vsetkych ludi a tym padom jej aj bolo jedno, koho zabije, lebo vsetci podla nej boli vinni. Ta jej byvala kolegyna sa pyta, ci tomu mohli nejak zabranit? A spomina, ze keby na nu zavolali policiu, ta by aj tak nic neurobila. Doteraz nic nepochopila. Ja myslim, ze tomu zabranit mohli, ale urcite nie tym, zeby na nu volali policiu kym este nic nespravila. Mozno by stacilo len to, keby ju prestali ponizovat a sikanovat. Keby ju brali jednoducho taku, aka je. Mozno keby prejavili pochopenie. To, ze bola plna nenavisti a nikdy sa neusmievala nebolo bez priciny, bolo to preto, ze jej cely zivot vsetci len ublizovali.

ladyhelmet
10. 08. 2014 06:58

Pekny prispevok.

znalec
08. 08. 2012 11:54

tehdy jsem pracoval v okolí Štrosmajeráku a toho dne na oběd kupoval jsem si chlebíčky v lahůdkářství na rohu náměstí.U pultu jsem slyšel sirény záchranek a ještě netušil, co se za tragédii stalo pár metrů ode mne.Bylo to chvíli před tím, než jsem s nákupem šel právě na tu osudnou zastávku tramvaje, abych dojel zpět do práce.Ještě dnes mě z toho mrazí, kdyby ta fronta byla kratší a já přišel na řadu o několik minut dříve...

opportunity
08. 08. 2012 10:47

tak vidím, že se zrovna opravoval kostel sv. Antonína (a pak že nehali komouši památky chátrt). Momentálně se opravuje taky - to lešení je na téže věži. Mimochodem ten kostel ani není moc starý, byl dostavěn 1914.

jity
08. 08. 2012 09:38

se tato zrůdnost trestala spravedlivě. Dostala provaz bestie, co s ní. Dnes bychom ji živili ve vězení do konce života.

Uživatel_776269
21. 08. 2012 00:33

Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.