Slavík dozpíval: Stříbrný Tomáš Klus se po manipulaci s hlasy ankety zřekl! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Slavík dozpíval: Stříbrný Tomáš Klus se po manipulaci s hlasy ankety zřekl!

Řezníka podporuje Matěj Ruppert a nově i Tomáš Klus.
Řezníka podporuje Matěj Ruppert a nově i Tomáš Klus. (Foto Aha! – Zbyněk Pecák, Pavel Machan, Černochovský, koláž Ahaonline.cz )

Jak jsme již informovali, kolem upravených výsledků podkategorie Hvězda internetu ankety Český slavík, vypukla v kulturním světě bouřlivá debata. Kvůli rapperovi jménem Řezník se nejdříve svého ocenění zřekl zpěvák Monkey Business Matěj Ruppert. Po něm následuje další hvězda - loňský vítěz a letošní stříbrný Slavík - Tomáš Klus!!!

Odůvodnění "stříbrného Slavíka":

"Jeho vyřazení (Řezníka-pozn.red.) vnímám jako neúctu k fanouškům, kteří věnovali Soutěži nejen časovou pozornost..."

"Po krátké diskusi se svým Svědomím vám se vší vděčností za dosud svěřené Hlasy děkuji a neb si jich vážím, prosím v příštím roce spíš o osobní předání formou pobytí spolu kdesi na turné, či festu, neb s nimi v prostředí, kde trpí Svoboda neumím nakládat. Odhlašuji se tímto z ankety Český Slavík Mattoni, protože nejsem s to ztotožnit se s něčím, co se nějak tváří a jinak je."


Tomáš Klus

Vyjádření Řezníka ke kroku Tomáše Kluse:

"Tak to je kult! Vono se snad fakt podaří toho slavíka sestřelit. Sem příjemně překvapenej, že českej šoubiz není úplně bezpohlavní a že se se u pár jedinců najdou koule."

Pozadí Klusova rozhodnutí nebylo jen o Řezníkovi

Část první:
Tomáš Klus ve svém vyjádření, jehož plné znění uveřejnil na Facebooku, uvádí několik případů, kdy ho jednání zástupců pořadatelské agentury Českých slavíků zaskočilo. V první řadě ho překvapilo, že mezi pořadatelem a jistým řetězcem rychlého občerstvení došlo k dohodě, kdy prodejce fast-foodu použil pro svou reklamu jeho fotografii, aniž by o tom byl informován.

“Ty jo, to je docela hustý ne?, byl jsem si nejist tím, do jaké míry vlastně komu patřím," napsal Tomáš Klus o podivné spolupráci firem, které svévolně nakládali s jeho fotografiemi. Do dnes se prý nikdo k věci adekvátně nevyjádřil, i když jeho právník v té věci u obou organizací opakovaně intervenoval."

Nakonec se Klus rozhodl "nedělat problémy". "Vzhledem k tomu, že jsem Slavičí slavnost vždy bral za čestnou a považoval si za čest mít tam rovnou šest lístků, skousl jsem křivdu a pozvání, po krátkém přežvykování přijal," napsal zpěvák.

Část druhá:
Jako problematické označuje populární zpěvák chování organizátorů během letošního předávání cen. Role, kterou musel sehrát jako supl za nepřítomnou kapelu Kryštof, mu nevyhovovala.

"...jeden z vysokých Slavíků za mnou doběhl v přestávce na Reklamy, kdy je v sále prostor pro toaletu, či rychlé cigárko, že jako doufá, že počítám s tou tiskovou konferencí po skončení přenosu a já že spíš asi radši Dcera a domů a tak, že jsem tam pár dní moc nebyl,  že tyhle akce ani nějak z podstaty nemusím a on, že je to moje Povinost, že už mi přece svěřil dva Slavíky. Každopádně mě to přeskočení Pardonu a rovnou další nárokovaní si mé osoby trošku zapálilo."

Část třetí:
"Je z dneška, kdy jsem se dozvěděl, co udělal Matěj, že vrátil Slavíka a celé to kolem hlasování v kategorii Objev Internetu. A vygůglil jsem kde co a přečet si, že první reakce Šéfů byla, že to, co Matěj kdysi vyhrál, vlastně “de facto Slavík není, protože kategorie Skokan roku je pouze..”, nebo něco takového. A říkám si, to se mi moc nelíbí."

"...pakliže nevěnuji dostatečnou pozornost své Práci, musím být alespoň schopen přijmout zodpovědnost za to, že se může stát průser. A to doslova, páč vzhledem k jazykovým prostředkům Řezníka je tohle zhruba hranice, kde já ve svých textech končím. A on začíná."

"My však spatřujeme řešení v tom, že tomuhle Řezníkovi vezmeme cenu, kterou si zaslouží, poněvadž “oslovuje”, ale protože je naším černým svědomím přehodíme přes něj jemný tyl potlačení skutečnosti, že je. Za pár dní se o tom snad přestane mluvit. A Problém pro nás bude vyřešen."

"Jo, nerad bych, aby to znělo tak, že chlapíka nějak soudím. Neznám jeho pohnutky, nevím, je-li to forma protestu, nebo fakt “trochu případ”. Beru ho spíš jako Zpověď doby, nad níž by stálo trochu podumat."

"Zkrátka - tenhleten maník o něčem zpívá a poslouchá to velká spousta lidí. Logicky tedy patří na Slavíky, neb zde promlouvají vaše Hlasy."

Co se vlastně ve Slavících stalo?

 V podstatě jde o to, že pořadatelé krátce před vyhlášením výsledků vyřadili ze soutěže skandálního umělce vystupujícího pod jménem Řezník. Podle vyjádření pořadatele a sponzora Mattoni proto, že obsah písní dotyčného muzikanta je skandální a obsahuje násilí (což je pravda – styl muziky, kterou dotyčný muzikant produkuje, je na tom postaven). Jenže podle mnohých mělo dojít k vyřazení hned na začátku (a ne těsně před koncem), pokud tedy měl být diskvalifikován vůbec. Ruppertovými ústy padla zásadní otázka: Má někdo právo být arbitrem toho, co je ještě vkusné a co už ne?

 Proti manipulování s výsledky se záhy postavil zpěvák Matěj Ruppert, který vrátil svého sedm let starého Slavíka s tím, že nesouhlasí s upravováním konečných výsledků. A tím to všechno začalo. Následně se strhla obrovská mediální mela a začalo se mluvit o praktikách StB, ztrátě svobody slova, cenzuře. K Ruppertori v Řezníkovi se začaly přidávat další celebrity. Vše vygradovalo tím, že další spojení s anketou odmítl loňský vítěz a letošní stříbrný Slavík Tomáš Klus.

 


 




 




Přečtěte si
xcarodejka
7. 12. 2013 • 17:53

výpadek druhá řádka .........." Podobně se někdy občan cítí ve sporech, kdy je na druhé straně korupčník, nejde vždy jen o materiál,že? ...........

xcarodejka
7. 12. 2013 • 17:52

Znehodnocuje se tak fakticky všechno. Podobně se někM nejde vždy v první řadě jen o materiál,že? Ale být znečištěn není nikomu zapotřebí, tedy pokud nejsem já to cákající čuně...

mirkazam
7. 12. 2013 • 08:17

Klus dostal nějakým nedopatřením stříbro,a zřejmě mu došlo, že už mu pšenka nepokvete. Vlezlo mu to do hlavy, i když k jeho zpěvu není potřeba komentáře..

stekavypes
2. 12. 2013 • 19:30

Co jste si vycinkali,to máte

jjizanka001
1. 12. 2013 • 17:04

CENZURA...Před chvílí jsem sem napsala příspěvek,objevil se a po 20 min.se úplně ztratil. Tak to je celá svoboda tisku v AHA.Je to horší lumpárna než za totáče.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.