Jiří Procházka alias Dlouhý Janek z komedie Ať žijí duchové: Vážná dopravní nehoda! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Jiří Procházka alias Dlouhý Janek z komedie Ať žijí duchové: Vážná dopravní nehoda!

Jiří Procházka alias Dlouhý Janek se málem nedožil padesátin.
Jiří Procházka alias Dlouhý Janek se málem nedožil padesátin. (Aha! - Daniel Černovský)

To to letí! Dlouhý Janek alias Jiří Procházka už slaví padesátku. Dětský hrdina oblíbené komedie Ať žijí duchové! se ale kulatin málem nedožil. Měl bouračku. „Pohmoždil jsem si páteř a ruku, mercedes je na odpis,“ svěřil se Nedělnímu Aha! Procházka, na kterém jsou vidět následky nehody. Ještě několik týdnů musí nosit ortézu.

Představiteli Honzy ze slavné komedie režiséra Oldřicha Lipského (†62) se stala osudnou běžná jízda po pražském Spořilově. „Svítilo slunce, takže na vině je nejspíš oslnění. Už bych to nechtěl zažít,“ přiznal Procházka.

Na oslavu si Jirka pozval další dětskou hvězdu Michaela Dymka (51) z filmu Páni kluci i s jeho rodinou. Oba dva vážně uvažují nad tím se opět postavit před kameru. Prý zkusí společně něco vymyslet.

Ale filmovou Leontýnku, kterou tolik miloval, si už Procházka totiž pozvat nemůže. Její představitelka Dana Vávrová (†41) podlehla v roce 2009 leukemii v Německu, kde s rodinou žila.

 

Živí ho hudba

Po zkušenostech z filmu se rozhodl zkusit štěstí na konzervatoři. „Tehdy mě nevzali, prý jsem byl nevyzrálý,“ vzpomíná dětský herec, který dal přednost fotbalu. „Hrál jsem závodně fotbal, přišla nabídka do Sparty a já ji využil,“ dodal s tím, jeho herecká kariéra definitivně skončila. Procházka začal studovat elektroprůmyslovku, dlouho ale na škole nevydržel a nakonec se vyučil dámským kadeřníkem.

Dálkově si později doplnil vzdělání na střední hotelové škole a přičichl i k hudbě. Je lídrem kapely Sally Band, kde hraje na kytaru a zpívá. „Samozřejmě, že dáme i písničky z Ať žijí duchové. Mimochodem, i ve filmu jsem já zpíval sám,“ chlubí se Jirka, který má i svou hudební agenturu.

Přečtěte si
daida
18. 11. 2013 • 22:49

Ach jo neskutečně smutné vidět svoje vrstevníky, které ve filmu miloval, jací jsou to vypelichaní dědci......

dandova
18. 11. 2013 • 08:12

Zrodila se celebrita.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.