Alkoholik Mojsej: Vím, jak zachránit Džambulku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Alkoholik Mojsej: Vím, jak zachránit Džambulku!

Braňo se na záchraně zpěvačky nechce zviditelnit, ale rád by s ní natočil duet...
Braňo se na záchraně zpěvačky nechce zviditelnit, ale rád by s ní natočil duet... (koláž Ahaonline.cz)

Kromě všech ochránců a ctitelů, které má Iveta Bartošová (47) u nás, se začínají ozývat pomocné hlasy i ze zahraničí. Další, kdo se na případu nemocné zpěvačky chce přiživit, je vyléčený alkoholik Braňo Mojsej (45).

Pomocnou ruku podává ze Slovenska nedávno rozvedený Braňo Mojsej. Také býval závislý na alkoholu a k celému problému má tedy velmi blízko. Pro Ivetu dokonce vymyslel rady, které jí mají pomoci.

»Braňovo desatero«

1, alkohol se v těle štěpí 13 dní, proto musí počkat aspoň týdny, než z ní všechno vyprchá pryč. Musí se dostat do stavu alfa a začít přemýšlet střízlivě

2, je třeba se s ní terapeuticky promluvit a vysvětlit jí, co se dá a co ne a jaké má možnosti. Jestli bude pokračovat v tom, co dělá, tak za chvíli skončí dva metry pod zemí.

3, nezadávat si velké cíle. Místo toho, že nebude pít až do konce života, si musí říkat, že nebude pít rok.

4, doporučil bych jí minimálně dvojměsíční terapii v jiném prostředí. Tady na Východě by byla mezi jinými lidmi. Potřebuje změnit prostředí.

5, měli by ji navštěvovat jenom pozitivně naladění lidí a takový, kteří si přejí její uzdravení. Ne ti, co jen parazitují na její nemoci

6, po prvním měsíci bych ji zapojil do nějaké tvořivé činnosti. Mohla by zase pracovat na písničkách, případně bychom společně nazpívali duet. Je potřeba, aby začala žít, ne jenom přežívat.

7, změnit její status z psance zpátky na zpěvačku první kategorie. Ona na to má! Ten, kdo tomu nevěří, není fanoušek. Tady má obrovskou fanouškovskou základnu.

8, zprostředkoval bych jí setkání s lidmi, kteří si tím také prošli a už dlouhé roky abstinují.

9, Iveta by se měla zbavit lidí, kteří se na ní chtějí přiživit kvůli medializaci, jako její bývalý partner Domenico Martucci a jiní. Já jsem jediný v Čechách i na Slovensku, kdo publicitu nepotřebuje. Nabízím jen pomocnou ruku.

10, potřebuje podporu spřízněných přátel, duší a rodiny. Měli by jí vzít do posilovny, wellnesu a chodit s ní na procházky. Za pár měsíců by z ní byl úplně jiný člověk

Tak se Braňo Mojsej vyjádřil k celému problému na stránkách cas.sk a dodal, že by Ivetě konečně vrátil roli matky.



Přečtěte si
ivuska1
5. 8. 2013 • 21:46

Pane Mojsej, vubec se nesnazte ani pomyslet na nejakou pomoc IB ! Dopadl by jste hooodne spatne a nebyl by jste jediny. Zivot je kratky tak ho uzivete a neztracejte cas s absolutne nevdecnou a bezpaterni Bartosovou ! Pokud opravdu chcete pomahat, tak pomahejte tam kde to ma smysl a tem, kteri vam za Vasi pomoc budou vdecni !!!

korat
5. 8. 2013 • 08:42

To zní moc hezky. Jen to moci uskutečnit.

majojo
4. 8. 2013 • 10:21

Moment, ale pan Mojsej ještě nějaký prachy má - a na to Pepa slyší!

marie60
4. 8. 2013 • 08:58

montevideo
4. 8. 2013 • 08:13

Rodinu do toho netahej. Ta se jí snažila pomoci mnohokrát. A dopadla, jako všichni, kteří se jí kdy snažili pomoci. Odkopnutí, ponížení, pomluvení.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.