GALERIE Kabinet hrůzy? Ne, muzeum penisů... příroda umí divy! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

GALERIE Kabinet hrůzy? Ne, muzeum penisů... příroda umí divy!

Další podivné penisy.
Další podivné penisy. (: Melkorka Magnúsdóttir, Elín Eydís Friðriksdóttir )

Na světě je plno podivných muzeí – Němci mají speciální muzeum svých klobás, Turci mají největší sbírku lidských vlasů, v Kentu je muzeum psích obojků a v americkém státě Bostonu je kolekce toho nejhoršího z umění. Všechny tyto podivnosti strčí do kapsy muzeum v islandské metropoli Reykjavík. Právě tam se totiž nacházejí zvířecí penisy z téměř všech koutů světa a dokonce i detailní odlitky »chlouby« islandského olympijského házenkářského týmu!

„Muzeum je velmi naučné, všude jsou konkrétní popisky, měřítka a informace o penisu daného zvířete,“ říká cestovatelka Markéta Vrbová (26), která o muzeu četla už dříve a jeho návštěvu si nemohla nechat ujít. „Velikost některých zvířecích penisů je děsivá až zarážející,“ dodává s respektem v očích.

Všechno to začalo buvolím penisem, který zakladatel sbírky Sigurður Hjartarson dostal už v roce 1974. Tento artefakt ho velmi zaujal. Když skončil s kariérou vysokoškolského profesora, měl už ve sbírce pěknou řádku penisů, a tak jim rovnou otevřel muzeum! Tuto kariéru po něm později převzal jeho syn Hjörtur Gísli Sigurðsson, který sbírku spravuje dodnes a jak se nám svěřil, svou práci miluje.

Muzeum původně mělo sloužit jenom lokálním záměrům a studiu. Nakonec se však začalo pomalu rozšiřovat a díky tematickému zaměření se stává pravidelnou zastávkou turistů z celé zeměkoule.

 



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.