Pohřeb reprezentanta Drobného (†32): U rakve zněla hymna Sparty | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Pohřeb reprezentanta Drobného (†32): U rakve zněla hymna Sparty

Smuteční sál se zcela zaplnil už čtvrt hodiny před začátkem obřadu.
Smuteční sál se zcela zaplnil už čtvrt hodiny před začátkem obřadu. (Koláž Ahaonline.cz)

Ve středu odpoledne proběhlo poslední rozloučení s bývalým fotbalovým reprezentantem Václavem Drobným, který tragicky zemřel při bobování ve Špindlerově Mlýně. Rozloučit se přišli nejen jeho bývalí spoluhráči, ale i další ikony českého fotbalu.

Nálada v zaplněné smuteční síni byla opravdu hodně ponurá. A v průběhu obřadu se po tvářích přítomných kutálely slzy velké jako fotbalové balóny. Nejen rodinu, která se s tragédie stále nesmířila, emoce zcela přemohly. Plakali i kamarádi fotbalisté, kterých se ve strašnickém krematoriu sešlo opravdu hodně.

Fotbalisté většinou přinesli rudé růže – symbol víry v to, že Vaškovi je už tam nahoře dobře. Postupně je pak položili k věncům, kterých u katafalku bylo opravdu požehnaně. Mezi nimi byl vystaven reprezentační dres Drobného i dres, který nosil v pražské Spartě.

Už při první písni, která byla od Lucie Bílé, celý sál propukl v pláč. Smuteční řeč pak pronesl sportovní komentátor Ondřej Lípa. V ní mimo jiné řekl, že Vašek byl obrovský bojovník, který se nebál přijmout jakoukoliv výzvu. „Měl jsem odmala sen stát se fotbalistou,“ napsal prý kdysi Václav Drobný s tím, že tento sen se mu splnil.

Drobný působil v pražské Spartě a jeho bývalí spoluhráči a fanoušci na něj nezapomněli. Smuteční síní tak znenadání zazněla hymna Sparty. Při textu: „To byl jednou Sparťan, nikdy nezapomněl, kde svojí lásku nechal, když vlajkonoši táhnou za svou Spartou,“ se už sálem ozývalo jen vzlykání žen, ale i mužů. Sparta byla srdeční záležitostí Drobného. Pohřeb skončil kondolencemi rodině.



Autor:  ph

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.