»Jaruš« z Možná přijde i kouzelník: Chlast a cigára... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

»Jaruš« z Možná přijde i kouzelník: Chlast a cigára...

Jaroslava Hanušová si ze sebe ve hře dělá legraci.
Jaroslava Hanušová si ze sebe ve hře dělá legraci. (Aha! – David Kundrát)

Kdo by neznal pořad Možná přijde i kouzelník?! Kam se ale poděla Jaroslava Hanušová (61), která v něm ztvárnila legendární Jaruš? Už už to vypadalo, že se po ní slehla zem.

Teď o sobě ale dává znovu vědět v autobiografi cké hře Jaroslava, kde si kromě alkoholu, cigaret a povalování v posteli zahráli i její děti Jaroslav s Klárou a Jiří Lábus (61) s Oldřichem Kaiserem (55) a jeho dcerou Karolínou.

Pro fanoušky Jaruš ale máme špatnou zprávu. Zmíněná hra byla premiérou a derniérou zároveň. „Představení už se nikdy nebude opakovat. Navíc záleží jenom na vás, kdy skončí, vy sami to určíte,“ promluvil k užaslým divákům v Divadle U hasičů Kaiser, který hru režíroval.

Celodenní polehávání v posteli, jedna cigareta za druhou, do toho sklenička něčeho ostřejšího a nechuť cokoli dělat – tak nějak podle hry vypadá běžný den Hanušové. Do toho její peprné glosy a vtipné bonmoty, kterými bavila už v dobách své největší slávy. „I když má Jaroslava problémy s chůzí a zdraví už tolik neslouží, smysl pro humor a nadsázku rozhodně neztratila,“ nechal se slyšet jeden z jejích přátel. „Někomu se to může zdát jako smutný konec známé herečky, ale ona to tak nevnímá!“ dodává.

„To navíc nevíte, že většina věcí a nábytku, které si ve hře zahrály, jsou opravdu její. Do divadla je přivezlo několik aut a hned je zase odvezou zpátky k ní domů,“ překvapil její dlouholetý kolega a kamarád Lábus, který ten večer do divadla přivedl i paní Věrušku, která v bílých šatech působila jako zjevení. „Všichni jeho přátelé ji znají, váže se k ní celá řada vtipných historek, ta tu nemohla chybět,“ smáli se Lábusovi přátelé.



Přečtěte si
eremita
16. 2. 2011 • 21:55

 a rozhodně ne jen paní Hanušovou, herečku tak nějak jen ze "známosti", ostatně řádně se čas podepsal na pánech Kaiserovi i Lábusovi. I oni mají k pomilováníhodným daleko...

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.