Poslední rozloučení s Indiánem (†53) z Farmáře: Jako ze Spalovače mrtvol! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Poslední rozloučení s Indiánem (†53) z Farmáře: Jako ze Spalovače mrtvol!

Poslední rozloučení s oběšeným Indiánem (†53) z Farmáře se konalo v pardubickém krematoriu, známém z filmu Spalovač mrtvol.
Poslední rozloučení s oběšeným Indiánem (†53) z Farmáře se konalo v pardubickém krematoriu, známém z filmu Spalovač mrtvol. (Foto Aha! – Martin Hykl, archiv rodiny, ara)

Poslední sbohem dali pozůstalí a přátelé Janu Pokornému (†53) alias Indiánovi z reality show Farmář hledá ženu, který před 17 dny spáchal sebevraždu. Uspořádali mu nevšední obřad v pardubickém krematoriu, známém z filmu Spalovač mrtvol.

Když truchlící vešli do smuteční síně, před rakví viděli spoustu věcí po zesnulém koňákovi, jako např. klobouky, boty, sedlo, třmeny a deky, které používal. A jelikož byl velký kuřák, nechyběly ani cigarety. „Nebyl to běžný pohřeb a nebyl smutný, ale veselý,“ řekla jedna z pozůstalých při odchodu z krematoria.

V pardubickém krematoriu točil režisér Juraj Herz (83) natáčel scény s Rudolfem Hrušínským (†73) do filmu Spalovač mrtvol. I po půl století to tu vypadá, jako by se tam zastavil čas. Krematoriu se přezdívá Dům světla nebo také Chrám smrti, jak říkával »spalovač mrtvol« pan Kopfrkingl. Rondokubistická stavba podle návrhu architekta Pavla Janáka byla postavena v letech 1921 až 1923. Od roku 2010 je národní kulturní památkou.

 Pohřeb Jana Pokorného

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.