Jakub (†27), zesnulý synovec Zedníčka: ODTAJNILI DĚDICTVÍ | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Jakub (†27), zesnulý synovec Zedníčka: ODTAJNILI DĚDICTVÍ

Jakuba si všichni nejvíce pamatují z pořadu Kurňa, co to je? jako veselého parťáka Pavla Zedníčka.
Jakuba si všichni nejvíce pamatují z pořadu Kurňa, co to je? jako veselého parťáka Pavla Zedníčka. (Foto archiv TV Barrandov)

Ještě se ani nestihla vzpamatovat z náhlé smrti svého partnera a už musí řešit další problém! »Vdova« po synovci Pavla Zedníčka (68) má sice s Jakubem (†27) desetiměsíční dceru, ale ne snubní prstýnek. Podle informací Aha! tak Lenka Janíková (38) po otci jejich jediného potomka nezdědí ani korunu!

Zemřel náhle a tragicky. Půl hodiny po silvestrovské půlnoci Jakuba srazila na dálnici D1 u Vyškova dodávka. Zbyla po něm zdrcená přítelkyně Lenka a desetiměsíční dcerka Maya. Po smutných formalitách kolem pohřbu a posledním rozloučení teď přišla další rána. Podle zjištění Aha! vdova zřejmě nemá žádný nárok na majetek po zesnulém příteli.

Žádné nároky

„Pokud nejsou sezdáni, tak podle mého názoru dědí všechno dcera. Z hlediska práva je partner vůči tomu, kdo zemřel, v podstatě cizí. Roli nehraje ani to, jak dlouho byli spolu. Situace by se změnila jen, kdyby po sobě zanechal závěť,“ ozřejmuje renomovaný pražský právník JUDr. Jan Černý. Podle dostupných dokumentů Jakub vlastnil byt na sídlišti v Novém Lískovci, který pronajímal. Byty v této lokalitě o velikosti 2+kk se běžně prodávají asi za tři miliony korun. Zedníček byl také čtvrtinovým majitelem domu v brněnské Líšni, jehož spolumajitelkou je právě Lenka. Odhadovaná cena za celý dům, kde bydleli, se pohybuje okolo pěti milionů.

Opatrovník

Bývalá partnerka teď nemůže všechno hodit za hlavu a dům jen tak prodat, i kdyby chtěla. „Soud stanoví opatrovníka, ve většině případů je to matka. Jako správce s ním může nakládat do běžné míry, ale pokud by chtěla zděděnou nemovitost prodat, tak o tom zase rozhoduje soud,“ vysvětluje JUDr. Černý.

Slušně si vydělal

Jakub si za svého života vydělal slušné peníze. Se strýcem Pavlem totiž od roku 2013 do srpna 2017 uváděl oblíbený pořád Kurňa, co to je? na televizi Barrandov. Odvysílali celkem přes sto dílů, přičemž za jeden mohl podle odhadu inkasovat deset tisíc korun.

Na video s Jakubem Zedníčkem se můžete podívat zde:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Gemmy
2. 2. 2018 • 06:38

Zhruba po měsíci od úmrtí, a už se řeší dědictví?! Mně trvalo tríčtvrtě roku, než se dědictví zahájilo! A nebyly žádné komplikace,manželství bylo bezdětné. A notářka si přihodila Dvojitou odměnu!

malavelka
24. 1. 2018 • 19:57

vlastní otec je někdy i horší než vlastní otec. V mém příopadě se to přihodilo akticky dvakrát. Já samaq jsem měla krkavčího otce a poté můj mnažel,který bylv podstatě šovinista v rodiíněP dělil děti podle vzhledu/, takže co dodat?

nicnezpravda
24. 1. 2018 • 13:36

Má ani ne roční dítě..s vyděláváním je to těžší..leda že ji podpoří strýc zemřelého Zedníček..ten je asi bohatý..cizí otec je vždy cizí..

nicnezpravda
24. 1. 2018 • 13:28

Je jiná doba paní..dnes se někdo vdá a přejdou na něj dluhy manžela, které pak splácí i po rozvodu a může kvůli tomu přijít i o bydlení.. takových případů bylo hodně..

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.