Vaculík skončil v poutech! V hlavní roli alkohol | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Vaculík skončil v poutech! V hlavní roli alkohol

Vaculík přišel kvůli roli o vlasy.
Vaculík přišel kvůli roli o vlasy. (Foto Aha! – Jakub Poláček)

Je to právě pět let, co Českem otřásla metanolová aféra, při níž zemřelo 48 lidí a dalším zůstaly vážné následky – například slepota. Celkově si kauza vyžádala 140 poškozených. Nyní se případu ujala Česká televize a natáčí dvoudílný film Metanol. Do role zločince, který má na svědomí až 70 000 litrů vražedného alkoholu, obsadila poněkud nezvykle Lukáše Vaculíka.

Naposledy se objevil jako vyšetřovatel v seriálu Temný Kraj, teď ale dostal příležitost vyzkoušet si práci kriminalistů z opačné strany. Zahraje si padoucha. „Oholili mi kvůli tomu hlavu, zakázali mluvit nahlas a pohybovat se rychle. A hned v první klapce mě zatkli. Jsem tady totiž tím, co dostal tekutou smrt mezi lidi,“ svěřil Vaculík. A přiznal také, co je pro něj na roli nejtěžší.

„Být jiný, než jsem. A to tam pořád tak nějak proskakuje. Musím věřit lidem, kteří mě hlídají, aby mi řekli, kde prosakuju já a kde už je ta postava, kterou hraju,“ dodal herec, jehož se prý metanolová aféra nijak osobně nedotkla. „Nevím, co je pravda nebo fikce, připravuju se na příběh, který je napsaný, a na scénář, který točím, dál jsem to nezkoumal,“ doplnil.

A jak se cítí v kůži padoucha, který mohl za smrt tolika lidí? „Nemám s tím morální problém, je to pro mě role jako každá jiná.“ Na přípravě filmu, kde hlavní role hrají jen muži, pracují pro změnu dvě ženy – a ještě k tomu blondýny. Režisérka Tereza Kopáčová, známá z cyklu Nevinné lži, a scenáristka Lenka Szántó, která psala na dálku z Izraele, kde žije.

„Jezdíme s dětmi dvakrát ročně do Čech, a to jsem využila k tomu, že jsem se potkala s lidmi, kteří s aférou měli co do činění. Zdrojů je ale tolik, že na to internet docela stačí,“ prozradila scenáristka, která texty konzultovala s kriminalisty zapojenými do vyšetřování. S poškozenými se ale nesetkala. „Naší ambicí není zrcadlit každý příběh, nebo se vozit po něčím neštěstí. Tomu jsme se naopak snažili vyhnout,“ komentovala to. V televizi by se film, jehož exteriéry se točily na Moravě a obrazy z výslechů a vyšetřování v Praze, měl objevit během příštího roku.

Nejlepší přítel Lukáš Vaculíka aneb jak se hledá psí hvězda

Video se připravuje ...



Přečtěte si
defakto
22. 10. 2017 • 18:56

... s vlasy nebo bez vlasů vypadá Vaculík jako dědeček . Prý nemá rád když se někde dočte , že pořádně sešel , no asi se bude muset na sebe pořádně podívat do zrcadla , nejlépe bez růžových brýlý .

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.