Tereza Brodská zničila tátův hrob! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 5. května 2024

Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav

Tereza Brodská zničila tátův hrob!

Legendárního herce Vlastimila Brodského národ miloval.
Legendárního herce Vlastimila Brodského národ miloval. (ČTK, Alexandr Malachovský, archiv)

SLUNEČNÁ – Hvězda televizního seriálu Ulice Tereza Brodská (39) čelí obvinění, že zneuctila památku svého tatínka, legendárního herce Vlastimila Brodského (†81)! Místo posledního odpočinku herce a jeho milovaných rodičů totiž zdobil valašský dřevěný kříž, který si před smrtí vyrobil sám Brodský.

Proč se herec Vlastimil Brodský (†81) zastřelil?
Poprvé promluvili sousedé!

Jeho dcera se ho ale rozhodla odstranit! „Nenechá tatínka v klidu spát! Už za života mu s bratrem Markem (48) dělali peklo. Jen tátu využívali,“ zlobí se Brodského kamarádi z obce Slunečná nedaleko České Lípy, kde měl herec čtyřicet let chalupu.

V obci Slunečná, kterou »Bróďa« tak miloval, kde na sklonku života trávil většinu času a kde se také 20. dubna 2002 svojí legálně drženou pistolí zastřelil, to vře i pět let po jeho smrti. Zdejší lidé nemohou dětem slavného herce zapomenout, jak se k otci zachovali – jak za jeho života, tak i po jeho smrti! „Nevím, proč Tereze kříž na hrobě táty tak vadil, ale když na tátův hrob ani ona, ani Marek vůbec nejezdí, měli ctít tátovo přání a ten kříž, který vyrobil, tam nechat,“ zlobí se pan Láďa ze Slunečné, jeden z nejbližších Brodského přátel. Jeho slova nepřímo potvrzuje i Slávka Kopecká, která s Brodským napsala několik knih. „Vím, že si ten valašský kříž vyrobil vlastníma rukama. Byl nesmírně zručný, vždyť se toužil stát truhlářem. Já sama mám od něj na zahradě krmítko. O osudu kříže ze hřbitova ve Slunečné vím jen to, že jeho odstranění bylo rozhodnutím dětí pana Brodského,“ naznačuje Kopecká.

Veřejným tajemstvím nejen v obci Slunečná, ale v celém showbyznysu je i tichá válka mezi »Bróďou« a jeho dětmi. „Oba ho jenom využívali. Jednou chtěl Vlastík udělat Terezce radost, a tak jí dal 100 000 korun. Ona mu ale naštvaně vynadala, že je to málo, protože byt v té době stál třikrát tolik. A ten jeho syn Marek? Jeho život byli jen holky a feťáci,“ říká pan Láďa, kterého Brodský rád označoval novinářům za svého velmi dobrého kamaráda.

Za svého života se Brodský netajil tím, že s dětmi nemá příliš dobré vztahy. „Vyprávěl mi, že s Terezkou se nevídají, jen si občas něco vzkáží přes noviny. Občas spolu sice komunikovali, ale většinu času s dětmi nevycházel,“ říká jeden z novinářů, který s Vlastimilem Brodským dělal několik rozhovorů. „O tom, jak to měl Bróďa s dětmi, vám nejlépe řeknou lidé přímo ze Slunečné. Já se o tom bavit nechci,“ řekl včera na dotaz deníku Aha! herec Stanislav Zindulka. Ten se s Brodským skamarádil během natáčení snímku Babí léto (2001), po kterém se z nich stali nerozluční přátelé. A právě tento film v sobě nese jedno z největších tajemství velkého herce: role mu totiž byla napsána doslova na tělo – přesně podle jeho vlastního života!

Ve filmu totiž hraje Ondřej Vetchý jeho syna Járu, který otce s matkou (Stella Zázvorková) nejdříve vystěhoval z bytu v centru Prahy na sídliště a později se je snaží vyštípat i odtamtud. „Bróďa byl nešťastný z toho, že když přijel domů do svého bytu, měl tam Marek byt plný polonahých holek a kouře z cigaret. Naříkal nám tady u stolu, že ve smradu z cigaret přece nemůže žít, že kvůli tomu nemá kde bydlet,“ tvrdí manželka jeho kamaráda Ládi, 77letá paní Marie.

I když se Zindulka nyní nechce o Tereze a Markovi Brodských bavit, v nedávném článku pro Mladou frontu Dnes byl sdílnější. „Jednou z jeho hlavních bolestí byla problematická komunikace s jeho dětmi… Občas jsem byl svědkem situací, které Bróďu ničily a ze kterých byl smutný. Přitom on byl vůči dětem strašně obětavý,“ vzpomínal Zindulka na kolegu.

„Vytušili jsme, kdy mu zrovna děti ublížily. To k nám přišel úplně spráskaný, člověk poznal, že s nimi má zase potíže. Hlavním důvodem toho, proč se zastřelil, bylo asi stáří a to, že nechtěl, aby byl někomu na obtíž. Marek a Tereza v tom ale sehráli také svou roli,“ myslí si paní Marie. Ji i jejího manžela Brodský rád navštěvoval a miloval hlavně jejich kuchyni. „Byl bramborákovej, ale miloval i slovenské halušky nebo segedín. Říkal, že nikdo mu neuvaří líp než my. Doteď pláču, když si vzpomenu, že už není mezi námi,“ vzpomíná paní Marie.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.