Bára Srncová o bolestném dětství její dcery! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Bára Srncová o bolestném dětství její dcery!

Bára s krásnou dcerou jsou jako dvojčata.
Bára s krásnou dcerou jsou jako dvojčata. (Foto: showpix.cz, ara)

O tom, zda je střídavá péče pro dítě tím nejlepším, se diskutuje už léta. V případě dcery herečky Báry Srncové (47) bylo vše o to složitější, že měla maminku v Čechách a tátu až ve švédském Göteborgu. Po dvou měsících tak střídala dva domovy.

Dnes už je z Emmy Kvevik (19) krásná dospělá slečna, dětství ale měla docela krušné. „Dokud nechodila do školy, měnila domovy po dvou měsících. Herečka Bára Srncová se musela vzdát poloviny jejího dětství, aby jí dala jako dar krásný vztah s tátou,“ napsala podle Sedmičky Zuzana Maléřová v knize Kdy se dotknout dospělosti.

„Duše Emmy si nás vybrala, má právo na nás oba,“ hájí samotná Srncová své rozhodnutí. Emma tak sice nepřišla ani o jednoho z rodičů, kvůli neustálému stěhování si ale vytrpěla mnoho.

„Když Emma opouštěla maminku, bála se, že už ji nikdy neuvidí. Když se loučila s tátou, cítila totéž. První noc po příjezdu vždycky proplakala. A bylo jedno, kterého z rodičů zrovna »opustila«. Měla je ráda oba stejně. Až do třinácti let se jí neustále stýskalo,“ popisuje Maléřová. Ve své knize zaznamenala příběh Emmy i dalších dětí, které si prošly střídavou péčí.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.