Rok po smrti skladatele Petra Hapky (†70): Dědictví se rozrostlo o tajnou místnost plnou pokladů! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Rok po smrti skladatele Petra Hapky (†70): Dědictví se rozrostlo o tajnou místnost plnou pokladů!

Protéza s vypadanými zuby, umělá noha, i to jsou poklady, které zbyly po Petru Hapkovi (†70). V domě na Okoři měl pro svou bizarní sbírku vyhrazený dokonce tajnou místnost. Mezi jeho nejmilovanější kousky patřilo harmonium
Protéza s vypadanými zuby, umělá noha, i to jsou poklady, které zbyly po Petru Hapkovi (†70). V domě na Okoři měl pro svou bizarní sbírku vyhrazený dokonce tajnou místnost. Mezi jeho nejmilovanější kousky patřilo harmonium (Foto Aha! – M. Hykl, P. Machan, D. Kundrát, ara)

Je to přesně rok, co odešel Petr Hapka (†70). Geniální hudební skladatel, autor filmové hudby ke stovce snímků a k desítkám hitů, po sobě zanechal sedm dědiců. V antikvariátech byl víc než doma. A podle toho také vypadá jeho unikátní sbírka neuvěřitelných předmětů, kterou po sobě zanechal. Světlo světa spatřila ale až díky skladatelově kamarádovi Michalu Horáčkovi (63). Po jeho smrti složil píseň, jejíž název Hapku dokonale vystihuje a do jejího videoklipu použil právě soukromé záběry z Hapkova království.

Podle znalců autorských práv dědictví po Hapkovi stále narůstá. Za rok od skonu mohl zesnulý skladatel vydělat svým sedmi dětem další 2 až 3 miliony korun. Jeho filmová hudba dávno překonala hranice České republiky, byl vyhledávaným autorem například i v sousedním Německu. K penězům ale dědicové nemohou. Notářské řízení ještě ani po roce není u konce.

Skladatel, jehož hity Dívám se, dívám, Levandulová a Štěstí je krásná věc po sobě zanechal zrekonstruovaný dům na Okoři, motorky a auta, starožitnosti, obrazy a několik rozsáhlých sbírek, které byly vedle muziky jeho další životní vášní. Výše majetku se odhaduje až na 50 milionů korun. Je složité dědictví rozdělit rovným dílem mezi sedm lidí. „Pro Petrovy potomky je asi nejtěžší, že se vlastně do smrti svého táty vůbec neznali. Ztěžuje to jejich společné jednání,“ prozradil deníku Aha! člověk, který do pozůstalosti po Hapkovi dobře vidí. Komunikace prý vázne.





Autor:  höh

Přečtěte si
kolemdokola
25. 11. 2015 • 08:05

K vojenskému incidentu se odpoledne vyjádřil ruský prezident Vladimír Putin. "Dnešní ztráta je bodnutí do zad od kompliců teroristů. Jinak to prostě nemohu nazvat. Je zcela očividné, že náš letoun turecké území nijak neohrozil. Byl na misi, jejímž cílem je zlikvidovat mezinárodní teroristy operující v oblasti, z nichž někteří pocházejí z Ruska," uvedl Putin.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.