Dům po Hapkovi (†70): Konečně se rozdělí dědictví! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Dům po Hapkovi (†70): Konečně se rozdělí dědictví!

Skladatel Petr Hapka venkovský život miloval.
Skladatel Petr Hapka venkovský život miloval. (Foto Aha! – David Malík, ara)

Nebyly to obavy z toho, že skladatel v domě zemřel. Průtahy s prodejem nemovitosti po Petru Hapkovi (†70) zavinily zákony. Do dědictví má totiž co mluvit orgán sociálně-právní ochrany dětí a nutný je i souhlas soudu.

Nyní sedm Hapkových dědiců konečně shromáždilo potřebné doklady a mohou se zájemcem jednat o ceně. „Petrův syn Kašpar (15) je nezletilý, proto všechny ty formality,“ řekl Aha! jeden ze sousedů z Okoře. Starousedlíci si zájemce o Hapkovu usedlost hlídali, není jim jedno, kdo se přistěhuje. „Tady je vše jako na talíři. Někteří místní spekulovali o ceně, protože nechtěli, aby se prodávalo příliš levně,“ prozradil dobře informovaný zdroj.

To by znehodnotilo další okořské nemovitosti, což se místním nelíbilo. „Mluví se o patnácti milionech. Každé ze sedmi dětí tak dostane dva miliony a pár korun k tomu,“ dodal ještě soused. První dům, menší, kde žila výtvarnice Olga Michálková (50), se prodal hned počátkem roku 2016 za sedm milionů.

Dva a půl roku po smrti geniálního skladatele se tak zřejmě do krásného kamenného domu na náměstí vrátí život. „Je mi líto, že si ho nemohu ponechat jako vzpomínku na tatínka. Ale samozřejmě nemám tolik prostředků, abych sourozence vyplatila,“ řekla už před časem v pořadí druhá dcera, zpěvačka Petra Hapková (34). Kromě ní dědí ještě Markéta (38), Kamila (32), Ferdinand (29), Mikuláš (25), Haštal (19) a Kašpar (15). Skladatel měl svých sedm dětí s pěti ženami.

Zákon má jasno
Rodiče nemohou své nezletilé dítě zastupovat při právním jednání ve vztahu k jmění dítěte. Jejich úkony podléhají schválení soudem. Musí podat k soudu návrh zejména při nakládání s nemovitostmi, například při darování a dědictví.

Petr Hapka zemřel ve svém domě na Okoři:



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.