Nemocemi pronásledovaný Somr (81): Loučím se! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Nemocemi pronásledovaný Somr (81): Loučím se!

Fotografie
Fotografie (internal)

Nemocemi pronásledovaný Josef Somr (81) se rozhodl naposledy postavit před filmovou kameru! Ještě prý natočí šestý díl básnické ságy Jak básníci čekají na zázrak, a pak dá herectví vale.

Herecký bard sice před časem zpochybňoval, že by se do natáčení pustil, ale postava profesora chemie Ječmene, dnes už ve výslužbě, mu velmi přirostla k srdci. Dal se proto zlákat režisérem Dušanem Kleinem (76) a na roli nakonec kývl. „Nebude náročná a upřímně se na to těším,“ přiznal deníku Aha! Somr. „V říjnu začínám točit. Je to ale naposled, kdy budu stát před kamerou!“ rozloučil se herec se světem filmu.


Další nabídky striktně odmítá. „Jsem starý a budu ještě starší. Zdravý také nejsem a musím si umět přiznat, že mi došly síly. A to i přesto, že mám dobrou náladu,“ komentoval Somr, který se s tím, že řemeslo věsí na hřebík, smířil docela lehce. „Hraní? Prosím vás! Tolik jsem se toho už nahrál. Přednější snad je ve zdraví si užít ještě trochu života,“ vysvětlil herec.
Šestý díl Básníků nebere ale jen jako svoji poslední filmovou práci. „Nebudu už nic dělat ani pro televizi, nebudou ani žádné audionahrávky. Už budu jen odpočívat, je konec!“ prohlásil Somr, který hodlá žít na venkově s manželkou Jaroslavou.

Přečtěte si
ivoadler
30. 9. 2015 • 14:24

Taky si říkám, že už budu jen odpočívat, jsem ale o trochu mladší, žena a děti mě ale pořád do něčeho nutí.

bb88
30. 9. 2015 • 13:33

Ty stará moréno, neopruzuj.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.