Folková legenda Wabi Daněk (67): Zničila ho nemoc! Infarkt, mrtvice, propitá játra... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Folková legenda Wabi Daněk (67): Zničila ho nemoc! Infarkt, mrtvice, propitá játra...

Wabi Daněk v roce 2010 a nyní. Rozdíl je děsivý.
Wabi Daněk v roce 2010 a nyní. Rozdíl je děsivý. (Foto Aha! – David Kundrát, ara)

Za svou popularitu málem zaplatil nejvyšší daň. Wabi Daněk (67) žil a zpíval naplno. Vystoupení, mejdany do rána a špatná životospráva se na jeho zdraví těžce podepsaly. A je to na něm vidět!

Autor hitu Rosa na kolejích, který si broukají čundráci po celé zemi, zhubl nejméně 20 kilo a vypadá jako stín bývalého bouřliváka. Když se objevil na jevišti pražského Divadla u hasičů jako host Karla Vágnera (72) v pořadu Česká hudební kronika, diváci strnuli. Posmutnělý, pohublý muž v ničem nepřipomínal populárního trampského barda. Jen ten krásný medový baryton mu zůstal...


„Už čtyři roky nepiju,“ prozradil Wabi. Přesně před tolika lety mu totiž lékaři zjistili nemoc jater. Z nemírného pití. „Játra jsou naštěstí orgán, který se dokáže při správné životosprávě zregenerovat,“ řekl muzikant.
Začal okamžitě sekat dobrotu. Jen pár let předtím totiž prodělal infarkt a mrtvici. Byl tak už třikrát v ohrožení života. Bez alkoholu a tučných jídel se bude muset obejít až do konce života, jinak jeho zdravotní problémy znovu udeří.

Wabi je jen přezdívka
Muzikant se ve skutečnosti jmenuje Stanislav Jan Daněk. Původním povoláním byl řidič záchranné služby. Přezdívku Wabi získal písničkář, když na počátku kariéry pořád dokola hrál na kytaru písničky Jiřího Wabi Ryvoly (†59).



Autor:  hoh

Přečtěte si
mandat
6. 4. 2016 • 10:28

Wabi umi a vzdycky umel.Ma nadherne pisnicky, co po nem tady zustanou.Pil cely zivot a je zazrak, ze jeste zije a klobouk dolu, ze se vcas vzpamatoval, nechal chlastu a snazi se zit trochu zdrave.

mekanik
6. 11. 2014 • 12:35

Dabi Waněk

defakto
5. 11. 2014 • 21:26

......po něm zbude aspon ta Rosa na kolejích , ale co zbude po Tobě , po mně a mnoha jiných ?

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.