Hvězda seriálu Ohnivý kuře Liu: Drsné začátky v Česku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Hvězda seriálu Ohnivý kuře Liu: Drsné začátky v Česku!

Anh Doan
Anh Doan (Foto TV PRIMA)

Z tržnice na televizní obrazovku! Tak by se dal shrnout životní příběh hvězdy seriálu Ohnivý kuře Vieta Anh Doana (31). I když cesta před kamery představitele majitele večerky Liua byla hodně trnitá. Narodil se jako syn vietnamského diplomata, dětství strávil na tržnici, pak se stal bankovním úředníkem a roli dostal přes inzerát.

Jak dlouho jste už v České republice?
„Jsem tu už od října roku 1989. Těsně před revolucí jsem se sem dostal s rodiči, protože tatínek tu dělal diplomata.“

Utkvělo vám z té doby výrazně něco v paměti?
„Všechno to tu pro mě bylo nové. Pamatuji si ale velice jasně, jak lidé chodili a cinkali klíči na Rašínově nábřeží, kde jsme bydleli. Ale vím, že se mi moc líbily labutě, protože ve Vietnamu jsem do té doby nic takového neviděl.“

Děti umí být někdy hodně zlé. Dávaly vám najevo, že jste jiný?
„Setkal jsem se s tím několikrát. Hlavně v pubertě jsem potkal několik blbečků. Ale jako dítě jsem měl dobrou partu kamarádů a ti mi nikdy nedávali najevo, že jsem jiný.“

V Česku jsou Vietnamci známí hlavně jako obchodníci. Má i vaše rodina zkušenosti s tímto oborem?
„Tatínek s tím začal vlastně už hned po revoluci, kdy to podnikání bylo na vzestupu, když padly hranice a otevřel se trh. Pak jsme prodávali ve stánku na tržnici. Dá se říct, že jsem tam v podstatě vyrůstal.“

Rozhovor v plném znění si můžete přečíst v sobotním vydání deníku Aha!

Jak vznikal rozhovor
Domluvit se na rozhovor s Vietem se zdálo vzhledem k tomu, že je pracovně hodně vytížený, celkem nemožné. Ale on okamžitě souhlasil s tím, že si udělá čas ještě před natáčením. Milý, uctivý a stále usměvavý není tedy jen před kamerou, ale i v osobním životě. A proto není divu, že má stále více fanoušků nejen na svém vtipném blogu.

Liuova seriálová specialita bageta Báhn Mi
Krok číslo 1: Mini karbanátky
500 g mletého vepřového masa 75% libovost
rybí omáčka
zkaramelizovaný cukr
třtinový cukr
prolisovaný česnek
najemno nasekaná šalotka
špetka pepře
Mleté maso důkladně smíchejte se všemi ingrediencemi a nechte ho na hodinku v chladu odpočinout. Z masa vytvořte mini karbanátky o průměru asi 3 cm a silné asi 1 cm. Opékejte na středně rozpáleném grilu dozlatova.

Krok číslo 2: Sladkokyselá omáčka
4 lžíce rybí omáčky
4 lžíce vinného nebo jablečného octa
1 lžíce třtinového cukru
4 stroužků česneku nakrájeného na plátky
2 chilli papričky
1 mrkev
1 ředkev
Cukr, ocet, rybí omáčku a vodu smíchejte. Přidejte nadrobno nasekaný česnek a chilli papričku. Vložte nakrájenou zeleninu a nechte marinovat.

Krok číslo 3: Přílohy:
bagety
perila
koriandr
thajská bazalka
červená cibule
jarní cibulka
kachní paštika
majonéza
sriracha omáčka
Bagetu rozpečte, rozřízněte na poloviny, jednu stranu pomažte paštikou a druhou majonézou. Dovnitř dejte karbanátky, marinovanou zeleninu, bylinky, sriracha omáčku, zelený salát.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.