Rychlovky za pár korun: Domácí kečup podle Evy Gálové
No řekněte sami, nechutná snad každému poctivá česká bramboračka, škubánky nebo knedlíčky? Dnes vás ale naučíme další jídla, které nezruinují vaši peněženku a přitom vám zachutnají.
Domácí kečup podle Evy Gálové
Potřebujete
2 kg rajčat • 250 g cibule • 250 g jablek • 1 lžičku mleté sladké papriky • 2 bobkové listy • 150 ml vody • 5 kuliček nového koření • 1 lžíci soli • 150 ml 8% octa • 3 hřebíčky • 10 kuliček celého pepře • 150 g cukru • mletou skořici
Postup
Omytá rajčata rozpůlíme, dáme do hrnce spolu s oloupanou a nahrubo nasekanou cibulí a na kousky nakrájenými jablky i se slupkou. Zasypeme cukrem, zalijeme octem a přidáme koření, které si dáme do pytlíčku, abychom ho snadno vyjmuli. Zeleninu vaříme asi hodinu, až zhoustne, občas promícháme. Potom vyjmeme koření, zeleninu rozmixujeme a přes síto propasírujeme do sklenic. Sterilujeme asi 20 minut při 80 ºC.