Veřejné lynčování skončilo smrtí: Pětice mužů umlátila opilého řidiče po nehodě vedle jeho auta! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Veřejné lynčování skončilo smrtí: Pětice mužů umlátila opilého řidiče po nehodě vedle jeho auta!

Fotografie
Fotografie (internal)

Soud v polském městě Lodž poslal dnes do vyšetřovací vazby pětici mužů, kteří jsou podezřelí, že po banální dopravní nehodě zlynčovali opilého řidiče. Brutální bití pětadvacetiletý muž nepřežil. Oznámila to zpravodajská televize TVN 24. Incident se odehrál v noci na neděli ve městě Belchatów ve středním Polsku. Pachatelům hrozí deset let vězení.

Pouze jediný z pětice podezřelých se po zatčení přiznal, že opilého viníka nehody dvakrát udeřil, necítí se však vinen jeho smrtí. Řidič se prý choval velice agresivně a vyvolal hádku, která přerostla ve rvačku. Ostatní zatčení tvrdili, že přišli na místo nehody jen proto, aby poskytli pomoc, a pak odešli, aniž někoho bili.

Dění po nehodě ale zaznamenaly pouliční kamery. Záběry zabavila policie, kvůli pokračujícímu vyšetřování je nezveřejnila. "Na záběrech z kamer je vidět pětici podezřelých, zmláceného muže a dvojici z auta, do něhož opilý řidič narazil," uvedla prokurátorka Danuta Grzybowská.

Krátce po nehodě pětice mužů, vesměs třicátníků a vesměs rovněž opilých, viníka srážky napadla. Nejprve jej začali bít a kopat, dokud se nesvalil na zem, a pak po něm skákali. Než policie přijela na místo, byl muž v bezvědomí. Po převozu do nemocnice zemřel, vylíčila televize. Dodala, že pětice útočníků, pocházejících z různých měst, vůbec neznala dvojici z auta, do kterého opilý řidič narazil.

Na začátku roku Polskem otřásl případ, kdy opilý řidič na severu Polska smetl skupinu lidí, z nichž šest zemřelo. Případ, který se dostal i na zasedání vlády, rozvířil debatu o údajné přílišné shovívavosti soudů k opilým řidičům. Nedávno veřejnost pobouřil i řidič, který vjel na vycházkové molo v Sopotech a srážel kolemjdoucí, než jen taktak unikl lynči.

Přečtěte si
slavibor
30. 7. 2014 • 11:17

Zasloužil si být ubit, ale ne od taky ožralejch? Takže kdyby byli střízlíví, tak byste to schvaloval a zabásli by je neprávem?

prroud
30. 7. 2014 • 08:07

Noo,sice si to zaslouzil,ale ne od taky ozralejch,tady neslo o trest,ale o demona alkohol,takze je zabasli pravem!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.