Na Rakovnicku řádí zlodějský nácek! Krade a všude stříká hákové kříže | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Na Rakovnicku řádí zlodějský nácek! Krade a všude stříká hákové kříže

Nenechavého obdivovatele fašismu hledá policie.
Nenechavého obdivovatele fašismu hledá policie. (Foto: ara)

Policisté hledají pachatele, který na několika místech na Rakovnicku nastříkal hákové kříže. Hrozí mu až tři roky vězení. Hledaný se dopustil několika trestných činů, vedle krádeže i poškození cizí věci a projevu sympatií k hnutí směřujícímu k potlačení práv a svobod člověka. Pachatel svým jednáním způsobil škodu v řádech několika desítek tisíc korun. ČTK to dnes sdělila mluvčí rakovnické policie Marcela Pučelíková.

Poprvé se neznámý pachatel dopustil trestného činu v noci na neděli, kdy v obci Panoší Újezd postříkal stříbrným sprejem auto Škoda Felicia a vytvořil na něm přibližně půlmetrový hákový kříž. "Hledaný také vytvořil na hlavní komunikaci vedoucí obcí ve směru od obce Pavlíkov do obce Slabce před domem dva další hákové kříže a velký nápis NSK," uvedla mluvčí. Nápis NSK může odkazovat ke slovinské skupině Laibach, která je součástí hnutí Neue Slovenische Kunst. Tato kapela svým stylem zesměšňuje symboly totalitních režimů.

Policistům bylo navíc nahlášeno vloupání do kůlny bytového domu v obci Panoší Újezd, kde poškodil dveře, odcizil sprej stříbrné barvy a řetěz k motorové pile. "Poté z kůlny vynesl do přístřešku navazujícího na kůlnu elektrickou strunovou sekačku a prodlužovací kabel a pod přístřeškem poškodil zámek na dveřích řidiče u zde zaparkovaného vozidla Peugeot 205," informovala mluvčí. Policisté zjistili, že pachatel postříkal sprejem stříbrné barvy také fasádu domu v obci Panoší Újezd, kde vytvořil další hákový kříž.

Přečtěte si
akaska
24. 6. 2014 • 11:23

To bude nejakej mistni Pepek Vyskoc!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.