Kapasáři se zaměřují na spáče: Usnete v tramvaji nebo parku a nemáte nic! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Kapasáři se zaměřují na spáče: Usnete v tramvaji nebo parku a nemáte nic!

Stačí na chvilku usnout v tramvaji a přijdete o všechno (ilustrační foto)
Stačí na chvilku usnout v tramvaji a přijdete o všechno (ilustrační foto) (Aha! – Karel Kopáč)

Zloději v Ostravě si vybírají jako oběti lidi spící na veřejnosti. Policisté v posledních dnech řeší hned několik případů okradených spáčů. Zloděj vnikl například i do zamčeného auta, v němž usnul jeho majitel. ČTK to řekla mluvčí ostravské policie Kateřina Kubzová.

"Dvaapadesátiletý muž přišel o pánskou příruční tašku s osobními doklady, finanční hotovostí a platební kartou. Škoda se pohybuje okolo 4000 korun," řekla. Zloděj okradl i jednadvacetiletou ženu, která odpoledne usnula na trávě v Husově sadu. Z odložené tašky jí zmizel telefon, peněženka a doklady. Škoda byla o 1000 korun nižší než v prvním případě.

Spícímu sedmadvacetiletému muži, který usnul na lavičce v Ostravě-Hrabůvce, rozřízl neznámý zloděj kapsu a ukradl mu z ní mobilní telefon za 5000 korun. Poškozením kalhot vznikla škoda 1000 korun. Spánek v tramvaji se nevyplatil ani dvacetiletému mladíkovi. Zloděj mu z tašky přehozené přes rameno ukradl 11.000 korun v hotovosti.

Bez peněz skončil i pětadvacetiletý muž, který usnul na zastávce MHD v Ostravě-Porubě. Zloděj mu pouzdro s doklady a penězi ukradl z náprsní kapsy košile. "Pokud se nám podaří pachatele dopadnout, u soudu mohou dostat až dvouleté tresty," řekla mluvčí.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.