2 děsivé scénáře smrti: Kdo mohl zabít těhotnou Lucii (†32)? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

2 děsivé scénáře smrti: Kdo mohl zabít těhotnou Lucii (†32)?

Otrávená Lucie šla na běžkou kontrolu...
Otrávená Lucie šla na běžkou kontrolu... (Foto Aha! – Jiří Krušina, Pavel Ryšlink, Jan Čada)

Kdo zabil nastávající maminku Lucii S. (†32) z Orlové, která se s manželem a šestiletým synem těšila na miminko? Připravila ji o život chyba zdravotní sestry, která jí místo glukózy dala při vyšetření vypít dezinfekci? Nebo k průšvihu došlo už v lékárně, kde se látka připravovala?

„V ambulanci došlo ve středu k tragické záměně roztoku glukózy a jiného roztoku. Žena zemřela zřejmě v důsledku jeho požití,“ uvedl policejní mluvčí Petr Svoboda. Místo glukózy pravděpodobně vypila směs fenolu s kafrem, která se používá na léčbu kožních obtíží a dezinfekci chirurgických nástrojů. Neštěstí mohlo být ale způsobeno i cestou látky určené k vyšetření do ordinace. „Jedna z možností je, že záměna nastala již v rámci distribuce,“ dodal Svoboda.

Manžel Lucie Stanislav se zhroutil. Její sestra Jana Aha! řekla: „Sama jsem do té ordinace chodila, neboť jsem také těhotná. Nedávno jsem ten roztok také pila. Podrobnosti o smrti sestry nevíme, nikdo se s námi nebaví.“
V ordinaci, kde těhotná žena vypila smrtící roztok, se ale včera léčilo dál. „K případu se nebudeme vyjadřovat. Ani paní doktorka s vámi nebude mluvit. Zakázala jí to policie,“ řekla zdravotní sestra. Včera vystřídala kolegyni, která smrtící koktejl Lucii podala.


Verze 1: Omyl v lékárně?
K záměně glukózy za látku, která slouží pro přípravu dezinfekce, mohlo dojít v lékárně. Ze zákona se však musí sáček, do něhož se léčivo odsype, označit číslem šarže původního balení.

Verze 2: Průšvih v ordinaci?
Zdravotní sestra, která roztok připravuje, si mohla usnadnit práci a připravit si roztok dopředu. „Taková záměna je možná jedině tehdy, když na roztoky používají neoznačené nádoby, a ještě si je přepravují dopředu. Což je nepřípustné, ale jinak si to neumím vysvětlit. Jestli si to předchystali do nějakého kanystru dopředu, tak je to chyba,“ uvedl gynekolog Aleš Skřivánek a dodal: „Zrovna tak dezinfekční roztoky, které se také připravuji rozmícháním určité látky ve vodě, se mají připravovat těsně před použitím. Pro mě je jediné vysvětlení, že to měli předchystané a že prostě někdo sáhl vedle.“ Chybu v ordinaci zmiňuje i policie.
 
Jak se roztok připravuje? Podívejte se do galerie!

Test na cukrovku
Lucie se v ambulanci podrobila obvyklému testu na těhotenskou cukrovku, tzv. orálnímu glukózovému tolerančnímu testu. Obvykle se dělá mezi 24. a 28. týdnem těhotenství. Ženy vypijí roztok glukózy a lékaři pak měří hodnoty cukru v krvi budoucích maminek.

Pacientka stejné ordinace Radka (22):  Potrestejte je!

Radka Kizová (22) z Orlové byla před čtyřmi lety ve stejné ordinaci.

Nejvyšší možný trest požadují lidé z Orlové pro osobu, která má podíl na smrti těhotné ženy. Ve stejné ambulanci byla před čtyřmi lety na stejném vyšetření i Radka Kizová (22). „Glukóza je strašně sladká, nedobrá. Je to ale úplně běžné vyšetření. Viníka by měli potrestat. Zabil nejen těhotnou, ale také její dítě. Navíc zničil život jejím blízkým,“ pronesla dnes už maminka Filípka (3) Radka.



Přečtěte si
ararat
21. 6. 2014 • 09:30

ano přesně tak ale kdyby to měla být nějaká desinfekce tak by to musela přeci cítít čichem,že to je něco chemického...nevím ale je to fakt jako hrůza,zdravá žena a miminko a taková tragedie.

1pravda1
20. 6. 2014 • 15:52

Proč by zdravá maminka měla pít glukozu? Buď má zvýšenou glykemii z krve nebo cukr v moči, a pak tedy na vyšetření, ale proč povinně toto musí postupovat zdravé matky? Že by zase někdo chtěl body na pojišťovnu? Pak nejsou peníze, když se platí takové ptákoviny zdravým lidem!!! A co udělá s dítětem tolik nasilu vypité glukozy?

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.