Tragická smrt těhotné Lucie (†32): Policisté prověřují dodávky z lékárny! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Tragická smrt těhotné Lucie (†32): Policisté prověřují dodávky z lékárny!

Pracovníci Státního ústavu pro kontrolu léčiv vyrazí na kontrolu do orlovské diabetologické ambulance, kde se dezinfekcí otrávila těhotná Lucie S. (†32). Policie prověřuje lékarny.
Zpět na článek
Chcete-li se zapojit do diskuse, přihlaste se prosím.

Přihlásit se

DISKUSE

1pravda1
22. 06. 2014 23:30

Jednou se všichni z toho šetření zblázní, chemické látky by měly být v originálním balení řádně označené a ne nějaké míchačky a slívačky v lahvích!!! Jednou lékárny léčivo kvůli šetření to rozmíchají v metanolu místo etanolu, protože lidi už neví jak nakoupit levněji a co nejdráž prodat.

anjelik
22. 06. 2014 21:48

Je to hrozne co sa moze 21 storoci taketo este stat.Ach jaj.A na Slovensku je to vsade o tom pisane co sa stalo u vas.Vyjadrujem celej rodinke Uprimnu sustrast.Hlavne syncek to bude mat velmi tazke ze uz takom mladom veku neuvidi mamu.A ide septembri do 1 triedy.ach jaj hrozne.Dufam,ze vinnik bude potrestani.

frannes
22. 06. 2014 21:36

K případu mám několik pochybností, Chlumského jsem nechutnal ale musí to být něco odporného , navíc kafr je cítit až dost, každý ten zápach zná z nemocnic, dávka kolem dvou dcl by v otevřené skleničce musela vzbudit pozornost , navíc čeká se dvě hodiny v čekárně a pak se znovu odebírá krev, nevěřím,že by pacientka účinek fenolu už nepociťovala. Tak jako u metanolu, myslím,že i takové roztoky jako je Chlumský se měly povinně barvit u výrobce aby záměna byla vyloučena.Nejsem chemik ale asi by nebyl problém i kontrolní test reakce před aplikací s nějakou substancí , výsledek by se zaznamenal do doku­menta­ce,nej­lepší by bylo aby kontrolní dávka glukózy byla v individuálním, označeném balení, jakékoliv rozlévání z zásobního obalu zvyšuje riziko záměny.Dozvíme se někdy pravdu, minimálně by mělo následovat nějaké opatření s celostátní platností pro podobné ordinace, pro rodinu nešťastné Lucie je to těžká zkouška, podobné věci by se neměly stávat, pacient musí věřit,že mu zdravotníci chtějí pomoci a ne aby se obával o zdraví a život.

ferdinand6
22. 06. 2014 18:40

Proč jen dodávku z lékárny?
V první řadě to byl kiks pomocného zdravotnického personálu, který jí látku nalil.
Proč neprověřují je?
Proč ordinaci po dobu vyšetřování nezavřeli???
Pochybuji, že by si látku nalila sama a odešla domů.
Při tomto vyšetření měla v čekárně setrvat 2 hodiny!

mrdounberlusconi
22. 06. 2014 18:14

Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.

padamka
22. 06. 2014 11:05

Jen doufám že viník bude potrestán a nezamete se vše pod koberec.V případě,že bude vina u distribuce i tak by částečnou zodpovědnost měla nést MUDr., která je zodpovědná za jednání podří­zené­.Pochy­buji,­že by si mladá maminka nalila vše odněkud ze špatně označeného kanystru sama.A tohle fatální selhání je neodpustitelné ze všech zúčastněných stran.Sice taková ztráta nelze vyčíslit penězi,ale z mého úhlu pohledu,tak at to zaplatí.Ne podmínkou jak je zvykem v tomto státě dle znění platných zákonů,ale natvrdo si sednout do zčernání a finačně odškodnit pozůstalé i za cenu,že to zruinuje rodiny viníků.Pořád je to humanistější možnost a každý přece nese za výkon svojí práce -odpovědnost.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.