Politická mrtvola Mirek Topolánek: Soudí se s Heinekenem! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Politická mrtvola Mirek Topolánek: Soudí se s Heinekenem!

Mirek Topolánek má dobré pivo rád.
Mirek Topolánek má dobré pivo rád. (Foto Aha! – Martin Pekárek, ara)

Z politiky Mirek Topolánek (57, ODS) odcházel s cejchem hulváta, jako pivovarník ale možná zaboduje. Kutnohorská firma, kterou spoluvlastní, totiž začala vařit pivo. Podle znalců docela chutné. Bude si jen muset uhájit už zavedenou značku, tu si totiž »půjčil« bez dovolení.


Výsledek Topolánkova snažení zhodnotil pro deník Aha! šéf Sdružení přátel piva Tomáš Erlich. Jako správný znalec neposuzoval jen to, jak nápoj chutná. Do ruky se mu dostala Kutnohorská desítka, na jejíž etiketě bylo uvedeno Pivovar Dačický. „Barva nápoje není ničím výjimečná, pěna není příliš hutná a konzistentní. Což pro další chuť ale nemusí být směrodatné. Vůně je krásně chmelová,“ popsal první dojmy.

A co na Topolánkův zlatavý mok prodávaný za 12 korun říkají jeho chuťové buňky? „Je to velmi příjemné pití, je tam spíš střední říz. V první fázi proběhne taková vlna hořké chmelové, pak sladové, pak příjemně hořkosladké chuti,“ zhodnotil pivo pozitivně a dodal: „Bude-li se tam vařit pivo tradiční technologií, podobně jako nyní, a cena bude spíš nižší, pak má šanci uchytit se,“ dodal.

O značku se soudí

Problémem je, že značku Dačický podle všeho stále vlastní nizozemský pivní obr Heineken. A ten zuří... „Značka patří do portfolia naší společnosti. Rozhodli jsme se ji bránit a v tuto chvíli probíhá soudní řízení. Vzhledem k tomu, že je stále v průběhu, nemohu sdělit více podrobností,“ sdělil Aha! mluvčí českého Heinekenu Jiří Hauptmann.

Pivo vaří u sousedů

Pivovar bude stát na kutnohorském pozemku Tomáše Zacha, který firmu Obila spoluvlastní s expremiérem. Zatím pro ně sudy plní v padesát kilometrů vzdálené Chotěboři. Podle původní receptury tu vaří pro Topolánka a spol. Kutnohorskou desítku a dvanáctku. Koupit si je zatím můžete jen v několika málo kutnohorských obchodech.

Čím si Mirek zavařil v politice
2007
- Ukazuje ve Sněmovně prostředníček opozičním poslancům.

- Neúspěšně žaluje novináře za zveřejnění odposlechů v kauze údajného podplácení poslance Kořistky.

- Kopl do auta fotoreportéra Blesku.

- Je terčem kritiky za užívání nacistického nebo vulgárního slovníku.

- Jeho občanské sdružení Becario údajně 80 procent příjmů od sponzorů utratí na vlastní činnost.
2009
– setkává se s vlivnými českými byznysmeny v toskánské vile.
2010

– Během focení pro gay časopis LUI se urážlivě vyjadřuje o expremiérovi Fischerovi a ministru dopravy Slamečkovi.



Přečtěte si
jity
26. 7. 2013 • 13:03

Politická mrtvola, která si staví bunkr a nad ním rezidenci jako pro krále. Hlavně, že mi pravičáci na netu poučovali, že Mirek je ten nejlepší premiér, kterého jsme kdy měli. Najednou politická mrtvola, kde je ten nejlepší premiér.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.