Roman Zábrš vybrzdil autobus a zranil seniorku: 3 roky kriminálu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Roman Zábrš vybrzdil autobus a zranil seniorku: 3 roky kriminálu!

Bezohledný silniční pirát Roman Zábrš.
Bezohledný silniční pirát Roman Zábrš. (Aha! – Ondřej Požár)

Bezohledně vybrzdil autobus, v něm se těžce zranila Věra V. (85). Pak řidiči ukázal vztyčený prostředníček a ujel! Teď to ale soudci silničnímu pirátovi Romanu Zábršovi (30) spočítali. Stráví tři roky ve vězení a šest let nesmí sednout za volant.

Původně mu Městský soud v Brně napařil dva roky. Proti trestu se však Zábrš, který má devět záznamů v kartě šoféra a byl už trestaný za loupež a ublížení na těle, odvolal. A krajský soud mu trest ještě o rok zpřísnil... „Pokud obžalovaný nechápe, že v autobusu můžou být malé děti, senioři a invalidé, a že je tam tedy vyšší možnost zranění, je to problém jeho vnímání. Průměrně inteligentní člověk musí být srozuměn s tím, že někoho při takovém manévru zraní,“ odůvodnil rozsudek soudce Aleš Flídr.

Případ se odehrál loni v září v Brně, kde Zábrš ve voze VW Vento předjel a vybrzdil u zastávky MHD autobus. V něm si seniorka Věra J. po pádu zlomila druhý krční obratel a ostrý lem sedačky jí skalpoval hlavu!

Obžalovaný se hájil, že si spletl plynový pedál s brzdou. To však vyloučil soudní znalec.

Těžce zraněná seniorka Věra J. (85).

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.