Chcete 1,25 milionu? Práskněte policii toho, kdo ukradl v Praze diamanty! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Chcete 1,25 milionu? Práskněte policii toho, kdo ukradl v Praze diamanty!

Zloděj si říkal Konstantin Lebekin.
Zloděj si říkal Konstantin Lebekin. (Foto Aha! – David Malík, PČR)

Sebevědomé chování a znalosti drahých kamenů pomohly obratnému zloději ukrást loni v červenci diamanty za stovky milionů korun.

Konstantin Lebekin – to je falešná identita muže, který si přes ruskou pobočku obchodu s drahokamy objednal v Praze opracovaný poklad v hodnotě 200 milionů korun. Bezpečnostní kameru i zraky obchodníků ošálil tak hbitě, že si nikdo nevšiml výměny diamantů za obyčejné zirkony.

„Mluvil rusky a je předpoklad, že pochází z některého státu bývalého Sovětského svazu,“ prozradil policejní mluvčí Jan Daněk. Pojišťovna, jež zřejmě škodu poškozenému klientovi už vyplatila, se nechce smířit s tím, že policie po roce nemá žádnou stopu. „Jedním a čtvrt milionem korun odmění pojišťovna člověka, který poskytne informaci vedoucí k nalezení diamantů. Až přes 12 milionů dostane ten, kdo diamanty vrátí,“ tlumočil výzvu nejmenované pojišťovny její advokát Jiří Jarušek.

Výměnu diamantů za zirkony zachytila bezpečnostní kamera.

Autor:  jh

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.