Británie pod vodou! Tisíce lidí jsou bez domova! Aberdeen zpokryla pěna! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Británie pod vodou! Tisíce lidí jsou bez domova! Aberdeen zpokryla pěna!

ABERDEEN - Hustá bílá pěna vzniká na moři za přispění silného větru a písku ze dna.
ABERDEEN - Hustá bílá pěna vzniká na moři za přispění silného větru a písku ze dna.  (Profimedia.cz)

Británii zasáhla nejhorší bouře za posledních 30 let, která zaplavuje rozsáhlé oblasti země. Ale zatímco v Anglii vyplavuje voda stovky domů, obyvatelé skotského Aberdeenu se brodí v nekonečných vrstvách mořské pěny, která vznikla smícháním slané vody s pískem. Kdyby nešlo o přírodní katastrofu, zdálo by se, že ve Skotsku mají letos Vánoce o něco dřív!

V některých oblastech Británie napršelo od neděle už 130 milimetrů vody. Pro srovnání – v Česku spadne ročně (!) kolem 600 milimetrů srážek. Pokud by tedy bouřka nad britskými ostrovy nepolevila, napršelo by Britům do pěti dnů tolik vody, co nám za celý rok! A to je moc i na Brity, kteří jsou na špatné počasí jinak celkem zvyklí.
Škody půjdou do miliard, policie navíc hlásí první oběti: při autonehodách způsobených nečasem a popadanými stromy zemřely dvě roční děti a jedna řidička, na okraji Londýna zabila spadlá větev procházející ženu.


Přečtěte si
pelagie
29. 9. 2012 • 08:57

zpokryla.... co je to za slovo ?????

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.