Miroslav potřeboval prachy na milenku, tak zabil a rozřezal úřednici! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Miroslav potřeboval prachy na milenku, tak zabil a rozřezal úřednici!

Fotografie
Fotografie (internal)

Část ženského těla, trup bez hlavy a nohou zabalený ve dvou dekách – takový nález vyděsil lidi v Klecánkách u Prahy v dubnu 1951. Balík vytáhli z Vltavy. Po týdnu potápěči vylovili kufr, v něm byly hlava a nohy. Kdo a proč vraždil, to byla otázka pro kriminalisty.

Tělo bylo ve vodě několik dní, vyšetřovatelé přesto okamžitě vypátrali totožnost oběti i scénář vraždy. Úřednice Herta Černíková (†25) krátce před svou smrtí vyzvedla v bance vysoký finanční obnos.

Proto vyšetřovatelé od začátku pracovali s verzí, že žena byla zabita pro peníze, a vraha hledali v okolí oběti. Tam byl i účetní Miroslav Šmíd (33). Vydržoval si milenku, za kterou na zábavách utrácel víc peněz, než vydělal. Po domovní prohlídce a nálezu množství důkazů se Šmíd brzy k vraždě, díky níž si přišel na sedmašedesát tisíc korun, přiznal.

„Vylákal jsem ji do bytu milenky a sedmnáctkrát udeřil kilovým závažím do hlavy a poté v koupelně ještě pětkrát bodl nůžkami,“ popsal při jednom z výslechů.

Tělo rozřezal, zabalil a naložil do auta, s čímž mu pomáhaly jeho milenka a její matka. Poté vyrazil na Roztoky a cestou hodil vše do řeky. Žena, pro niž vraždil, u soudu dostala deset let basy, její matka osm. Nad Miroslavem Šmídem byl vynesen rozsudek smrti. O hrozivém činu vypráví i epizoda Kvadratura ženy ze seriálu 30 případů majora Zemana.

Znáte okolnosti tohoto případu? Napište nám na aha@ahaonline.cz

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.