Deviant Stehlík: Na útěku z blázince znásilňoval a vraždil | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Deviant Stehlík: Na útěku z blázince znásilňoval a vraždil

Fotografie
Fotografie (internal)

Na začátku osmdesátých let řádil v hlavním městě nebezpečný vrah. Deviant Miroslav Stehlík (†29) v roce 1983 utíkal z léčebného ústavu a na těchto »výletech« znásilňoval a jinak sexuálně obtěžoval náhodné kolemjdoucí. Bylo mu to ale málo, a tak začal vraždit…

Stehlík to neměl v životě lehké. Otec byl alkoholik a kriminálník, který pohlavně zneužíval děti. Stehlíkův bratr zabil sousedku, další bratr si také poseděl ve vězení kvůli majetkové trestné činnosti. Nebylo proto divu, že sám Stehlík byl už v 15 letech odsouzen ke dvěma letům za pokus o znásilnění a pak se »střádaly« další trestné činy. Experti už před jeho dvacátými narozeninami věděli, že jde o sexuálně agresivního exhibicionistu a sadistu.

V srpnu 1983 utekl Stehlík z ústavu, kde mu byla nařízena sexuologická léčba, a potloukal se po Praze. Když mu cestu zkřížila Blanka N. (†30), zatáhl ji do křoví a uškrtil. Do přirození jí zasunul dýku, kterou jí prve vyhrožoval, a poté nad mrtvolou masturboval. Oběti odcizil peněženku. Stejný průběh měla jeho vražda Miroslavy H., které se dopustil po propuštění z léčby. Místo uškrcení ale druhou ženu ubodal.

Dvojnásobného vraha policie hledala složitě, mladý muž měnil účesy a zdatně hledal alibi. Nakonec bylo ale důkazů dost na to, aby byl odsouzen k trestu smrti. Během celého řízení neprojevil lítost a kromě už zjištěných psychických problémů mu experti přičetli také nedostatek morálního cítění. V únoru roku 1986 byl ani ne třicetiletý Stehlík popraven.

Znáte okolnosti tohoto příběhu? Napište nám na aha@ahaonline.cz.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.