Dovolená českých politiků: Kalousek chce čistit hlavu od Bavorska po Chorvatsko, Sobotka bude zdolávat alpské štíty a Bendl bude kovbojem! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Dovolená českých politiků: Kalousek chce čistit hlavu od Bavorska po Chorvatsko, Sobotka bude zdolávat alpské štíty a Bendl bude kovbojem!

Fotografie
Fotografie (internal)

Stejně jako ostatní smrtelníci si přejí i naši ústavní činitelé klidnou dovolenou. Na rozdíl od nás se však dokážou pořádně s volnem rozšoupnout. Poslanci mají od jednání pokoj až do září, senátoři se mají sejít v polovině srpna a nejkratší, dvoutýdenní prázdniny si užijí také ministři. Kde kdo už byl, kam se chystají ostatní a kolik peněz si mohou dovolit utratit?

Petr Gazdík (38, TOP 09), poslanec: Romantika v lázních!

Plánovaná útrata: 65 000 Kč

Předseda poslaneckého klubu TOP 09 je rodinný typ, našel si ale čas i na romantickou dovolenou jen se ženou. „S manželkou jsme jeli na tři dny do slovenských lázní,“ pochlubil se politik Aha! Ta pravá jízda teprve přijde. „Pojedeme ještě s našimi třemi dětmi, už jsme zaplatili zájezd do Bulharska. Se vším nás to vyjde asi na 65 tisíc korun,“ prozradil.

Leoš Heger (64, TOP 09), ministr zdravotnictví: Pojede na olympiádu!

Plánovaná útrata: 7000 Kč

Jeden z hrstky lidí, kteří se v Nečasově vládě drží od jejího začátku, už si malou předdovolenou užil. „První týden v červenci jsem byl na třídenní dovolené doma v Hradci Králové. Trochu jsem sportoval, relaxoval na sluníčku a zařizoval různé formality a domácí práce, které jsem zanedbal v předchozím půlroce,“ sdělil Aha!.

Tím to ale nekončí! „Během volných vládních dvou týdnů se chystáme s mojí paní a synem na týden na cyklovýlet na jižní Moravu, cca 7 tisíc korun na osobu a na tři dny na olympiádu do Londýna,“ řekl vášnivý sportovec.

Miroslav Kalousek (51, TOP 09), ministr financí: Na pár dní »vypadne«!

Plánovaná útrata: Podle hladu...

Ministr si toho od minulého léta prožil opravdu hodně: rozvedl se, poplivali jej demonstranti, zfackoval neslušného mladíka a teď si o něm kvůli kauze poslankyně Vlasty Parkanové a letounů CASA všichni myslí, že se zbláznil. Není tak divu, že si chce pročistit hlavu.

„Sednu někam do auta a na pár dní vypadnu, asi sám. Rozhoduji se mezi Bavorskem, Chorvatskem anebo Rakouskem. Jestli jde o finance, tak předpokládám, že budu mít v zahraničí stejný hlad jako tady, takže vám to nespočítám,“ překvapil Kalousek Aha!, když přiznal, že na dovolenou rozpočet nesestavil.

Boris Šťastný (42, ODS), poslanec: Zahraničí? Ale fuj!

Plánovaná útrata: Neví

Stejně jako jeho idol, prezident Václav Klaus (71), ani poslanec nemá rád zahraniční dovolené. „V létě jsou všude davy lidí, zmatek, vedro, kolony a tak. Zůstanu v Česku na chalupě. Tady je přeci krásně, klid, lesy a kolo. K moři jezdím čas od času na pár dní mimo sezonu,“ prozradil.

Jiří Pospíšil (36, ODS), poslanec: Nemá rád moře!

Plánovaná útrata: 30 000 Kč

Teprve nedávno přišel o post ministra spravedlnosti, kdy ho jej nečekaně zbavil premiér Petr Nečas (ODS). Dovolenou mu to ale nezhatí. „Na pár dní odjedu do Itálie s přáteli, předpokládám, že to bude stát do 30 tisíc korun. Moře nemám moc rád, nebaví mě ležet na pláži,“ řekl Aha!.

Přemysl Sobotka (68, ODS), místopředseda Senátu: Pojede autobusem!

Plánovaná útrata: 10 000 Kč

Oficiální kandidát ODS na prezidenta republiky a místopředseda Senátu si užije volna s manželkou Radmilou. „Tak jako každý rok se chystáme na týden do hor. Letos to budou Tyrolské Alpy,“ prozradil.

A nepojede limuzínou, ani tryskáčem. „Jedeme autobusem, spíme v penzionu, chodíme po horách. Pokusíme se o výstup na některý z místních vrcholů. Cena se pohybuje kolem deseti tisíc korun na hlavu,“ řekl.

Petr Bendl (46, ODS), ministr zemědělství: Léto s kovbojem!

Plánovaná útrata: Neví

Ministr zemědělství Petr Bendl je ukázkovým vlastencem, trampem a táborákovým kytaristou. „Nejspíš zůstaneme s přítelkyní v Čechách. Plánujeme výlety v přírodě a maximum času budu věnovat svým koním,“ řekl Aha!

Přečtěte si
jiriforman
24. 7. 2012 • 16:51

nekonečnou dovolenou. Pěkně někde v chládku.

jity
24. 7. 2012 • 12:47

to jim jako máme věřit, že mají tento rozpočet na dovolenou? Jedině Kalousek odpověděl sice vyhýbavě, ale nejlépe.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.