Neuvěřitelný nález v domě Davida Ratha: 10 milionů pod podlahou! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Neuvěřitelný nález v domě Davida Ratha: 10 milionů pod podlahou!

David Rath
David Rath (! – Daniel Černovský, Karel Kopáč, Martin Přibyl, ČTK)

To, že si úplatný exhejtman Středočeského kraje David Rath (46) odnesl ve vinné krabici 7 milionů korun, není novinkou. Záhada o tom, kolik peněz našli policisté pod podlahou v jeho hostivickém domě, je teď také vyřešena: jde o 10 milionů korun v hotovosti. Jenže politikovi prý nepatří...

Šťastlivcem-milionářem má být Rathův otec, lékař Ratmír (81). Kde si měl stárnoucí profesor vnitřního lékařství »nahrabat« 10 milionů? Prý v Kataru, kde pracoval jako konzultant, a pohádkově mu platili. „Byl jsem ve službách katarského emíra, kde jsem měl po dobu pěti let víc, než je tady prezidentský plat,“ řekl Aha!.

Peníze si prý před lety uložil k synovi na nákup domku. K tomu ale nedošlo a tak peníze zůstaly u jeho syna. Tedy – možná. Zatímco ve čtvrtek si tím byl Ratmír Rath zcela jistý, včera už mluvil opatrně. A také přiznal, že kdyby jeho syna odsoudili, »zhasnul by pro něho svět«. Nehlásí se k milionům jen proto, aby ochránil svého zkorumpovaného synáčka?

Jeho otec tvrdí: Ty jsou moje. Možná!

Váš syn napsal z vězení, že nalezených 10 milionů jsou úspory rodičů. Je to pravda?

„Myslím, že ty peníze jsou opravdu moje.“

A kde jste tak velkou sumu získal?

„V minulosti jsem byl jako endokrinolog v Kataru a hodně jsem vydělával. A manželka vedla v Roudnici restauraci, kde si jeden boháč objednával samé zabijačky a vydělala tak majlant. Začala to schovávat.“

Víte přesně, o jakou šlo částku?

„Po příjezdu jsem začal vyměňovat valuty a ukládal je do banky. O penězích jsem vůbec neuvažoval, když jsem něco potřeboval, vybral jsem si. Vůbec netuším, kolik mám, anebo kolik jsem měl.“

Peníze jste ukládal do banky, jak se tedy dostaly do domu vašeho syna?

„Co nalezli u syna, mohlo být skutečně částečně moje, svěřoval jsem mu totiž peníze na nákup nemovitosti, když manželka zemřela. Ale o skrýši v podlaze nic nevím. Tu tam mohli udělat Ukrajinci, kteří pracovali na baráku a schovat si tam vlastní peníze.“

Teď tedy zase tvrdíte, že mu peníze nepatří?

„Už si toho pamatuji velmi málo. To, co se na něj snaží narafičit, je šílené. Kdyby mi dal někdo víno, byť s penězi, také si ho vezmu.“

Stalo se v kauze Rath

Rath napsal předsedovi ČSSD Sobotkovi emotivní dopis, v němž se přirovnává k muži se železnou maskou – francouzskému vězni, o kterém psal Alexandre Dumas ve svých legendárních »Mušketýrech«.

Policisté včera prohledali budovu Úřadu Regionální rady, ve kterém sídlí region soudržnosti Střední Čechy. Zajímají se o dotační politiku Středočeského kraje, v jehož čele až donedávna stál David Rath.

Organizační výbor Sněmovny včera prohlásil, že vydání Davida Ratha k trestnímu stíhání projednají poslanci na řádné schůzi 5. května. Rath by se jí měl zúčastnit.

Nejhloupější výmluvy našich politiků

Neuvěřitelné, nesmyslné, a často takřka stupidní výmluvy už Češi slyšeli z úst politiků, kteří se připletli do nekalých machinací s penězi. Zopakujte si s Aha! ty opravdu nejvýživnější.

Karel Srba: »Peníze měla mamka v krabici«

Bývalý pracovník ministerstva zahraničí Karel Srba (53), který si za plánování vraždy novinářky poseděl osm let ve vězení, nakoupil a zrekonstruoval nemovitosti za deset milionů korun. Novinářům řekl, že peníze dostal od maminky. Ta je prý měla doma v krabici, tam je ukládal její zesnulý manžel.

Stanislav Gross: »Půjčil mi můj strýček Vik«

Expremiér Stanislav Gross (42) si před sedmi lety koupil v Praze byt za 4,2 milionu korun. Kde na něj vzal peníze, ale nikdy nevysvětlil. 1,2 milionu mu prý půjčil jeho strýček, nemajetný invalidní důchodce. Legendární strýček Vik (†80) je už ale dva roky po smrti, i byt už je na prodej.

Bohuslav Sobotka: »Prostě jsem dlouho spořil«

Bohuslav Sobotka (40, ČSSD) si před třemi lety koupil byt v Praze za 7,1 milionu korun. „Na byt jsem šetřil celých dvanáct let,“ řekl. Nakonec ale musel vysvětlovat. Uléval si totiž prachy z poslaneckých náhrad, které jsou určeny na dopravu, vedení kanceláře, ale rozhodně ne na nákup nemovitostí!

Davd Rath: Více o jeho zatčení a celé kauze čtě ZDE: blesk.cz/david-rath.

Nejlepší vtipy o kauze David Rath na facebooku najdete ZDE



Přečtěte si
mirkazam
26. 5. 2012 • 09:10

Paroubek, Rath a ostatní...je to jedna sebranka...Jak se dostanou ke korytům, tak začnou dělat pod sebe.A ty máš doma v podlaze melouny ?? Kolik takových skrýší pan spořivý ještě má ??

ochman
25. 5. 2012 • 23:53

Tak trochu jinak....v minulosti bylo Davidovi Rathovi vyčítáno jak rád se fotí vždy a všude..ať už na dovolené,nebo u přestřihávání nejrůznějších pásek..Před více než týdnem to bylo poprvé co se fotit nechtěl..druhý den se ještě smál..další den se tvářil už úplně zničeně..a o pár dní později na zasedání im.výboru přišel a už vypadal dost jinak..V jedné košili už byl asi déle než týden a jeho vlasy nebyly dokonale upravené..ale bylo to lidské a jestli to nehrál (a já myslím že po tom pekle by to těžko mohl hrát) daleko lepší než nějaké předchozí falešné pozy..tohle bylo opravdové..Jeho projevy..ty myslel vážně ale musel je i hrát..nebyl to zcela on..Každý politik samozřejmě něco hraje..ale Rath možná hrál až moc..Rath se stylizoval do určité role..vzhledem i chováním..jen pár lidí ví jaký je ve skutečnosti a ostatní ho nemají právo soudit..

mnpv
25. 5. 2012 • 20:05

Uniká vám jeden detail,musí je chytit při páchání trestné činnosti. Bohužel takový vů.l byl asi jenom jeden. Nemůžete někoho soudit jen proto, že jeho žena utrácí peníze po buticích. Paroubek a jeho žena jsou úspěšní spisovatelé a tím způsobem properou jakékoliv částky, pomalu a nikdo jim nic nedokáže.

ochman
25. 5. 2012 • 18:22

pochybné "důkazy" Z diskuse odjinud : Marie Stranska David Habrman - I to se může stát... Povězte, které důkazy byly v případě Davida Ratha podvrženy? Přibližně před hodinou · To se mi líbí David Habrman Jakýkoliv z nich ! I když zatím žádný skutečný důkaz veřejnosti nepředložili..jen řeči Radka Johna,kterým snad ani nemůže věřit ani on sám Před 41 minutami · To se mi líbí Marie Stranska David Habrman - Řeči Radka Johna přece policie a státní zástupce neuvádějí jako důkaz trestné činnosti Davida Ratha... Důkazem je nález peněz, monitoring telefonátů, schůzek spolupachatelů, předávání úplatků, odposlechy... jednohlasné doporučení mandátového a imunitního výboru k vydání Davida Ratha... To Vám pro začátek nestačí? Před 30 minutami · To se mi líbí David Habrman Jednohlasné doporučení..no ještě aby ho nedoporučili Zbavili se ho s největší radostí !! Odposlechy zveřejněny nebyly..pouze to co v nich ÚDAJNĚ zaznělo..Podivné nálezy peněz,které byly nejdřív u Ratha doma a pak pardon nebyly..myslím těch 30 milionů..a těch 10 našli až teď,když je na ně sám Rath upozornil,takže asi pod podlahou nebyly..kde to se nedozvíme..To by bylo asi moc obyčejné..že byly například v trezoru a neznělo by to dostatečně skandálně..pod podlahou nebo v krabici to zní holt jinak..akorát byla krabice nejdřív od bot,pak zas od vína..tak se holt v Česku dokazuje něčí vina...jo tak těch 10 milionů bylo ve skrýši.. a to je co trezor nebo skříň ?

mirkazam
25. 5. 2012 • 17:24

prachy jeho taťky, to si uspořil před 25 léty. Je to holt spořivá rodinka, a hodně v těch skrýších vynalézavá...

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.