Vražedkyně jako ze žurnálu: Copak smí ke kadeřnici?! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Vražedkyně jako ze žurnálu: Copak smí ke kadeřnici?!

Romana se včera na soud dokonale vyfikla.
Romana se včera na soud dokonale vyfikla. (pro Aha! – Zdeněk Bezděk)

Spoustu lidí zarazilo, jak načančaná se před královéhradecký soud dostavila Romana Z. (37), žena, která loni v Širokém Dole na Svitavsku brutálně sprovodila ze světa čtyři malé děti: boty na podpatku, červená blůzka s dlouhou černou sukní, načesané, zjevně  čerstvě naondulované vlasy. Krucinál, copak smějí vrahové z vazební věznice navštěvovat kadeřnické salony?!

„Před rokem 1989 by k soudu jistě přišla v teplákách. Teď je všechno volnější,“ řekla Aha! dozorkyně, která vězně strážila bezmála třicet let. Dnes ženy ve vězení dokonce smějí pečovat o svůj zevnějšek!

„Obviněné mohou mít u sebe hřeben, malé zrcátko, jednoduchou sadu líčení a molitanové natáčky. Mohou mít i svůj civilní oděv, avšak jen za předpokladu, že mají každý týden zajištěnu jeho výměnu. Jinak dostanou vězeňské oblečení,“ objasnil deníku Aha! mluvčí hradecké věznice Václav Kárník.

Šaty jim musí někdo zvenčí buď posílat v balíku, nebo předávat při návštěvách. Jisté však je, že žádná trestankyně k soudu nepřijde s nalakovanými nehty. „Lak a odlakovače jsou na bázi ředidel, proto je u sebe ženy mít nesmějí,“ vysvětlil Kárník.

Romaně Z. za brutální popravu Davídka (†8), Elišky (†5), Lukáška (†2) a Romanky (†2 měsíce) hrozí až doživotní trest, verdikt by si měla vyslechnout 11. května.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.