Čechoslováci psali vzkazy Havlovi: První se loučil prezident Klaus! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Čechoslováci psali vzkazy Havlovi: První se loučil prezident Klaus!

Kondolenční knihu podepsali vrcholní představitelé státu i církve.
Kondolenční knihu podepsali vrcholní představitelé státu i církve. (Aha! – Martin Přibyl, foto pro Aha! – Petr Podroužek)

Na mnoha místech v Česku včera lidé plnili kondolenční knihy a listiny vzkazy plnými soustrasti a vzpomínkami na zesnulého exprezidenta. Oficiální kondolenční knihy byly umístěny v Rothmayerově sále Pražského hradu.

Na zápis do nich čekaly ve frontě stovky lidí, kteří se střídali u čtyř stolků. Pátý byl vyhrazen pouze pro VIP smuteční hosty. Jako první se přišel podepsat prezident Václav Klaus, po něm vzpomněli na Havla šéfové obou komor parlamentu Milan Štěch a Miroslava Němcová. Úctu vyjádřil i pražský arcibiskup Dominik Duka, ve dvě hodiny odpoledne přišla i manželka českého prezidenta Livia Klausová.

Co vzkazují lidé zesnulému?

Pro většinu lidí byl Václav Havel velkou morální autoritou a obávají se, že spolu s ním odchází z české politické scény slušnost a morálka. K jeho odkazu se hlásí nejen Češi, ale i Slováci.




Autor:  ryc

Přečtěte si
va45
20. 12. 2011 • 22:33

je z Klause na zvracení."Vždycky jsem Havla respektoval." Ten nerespektuje nikoho jen sám sebe narcis.

zdepa
20. 12. 2011 • 22:11

i v těch nejtěžších situacích!!! Jeho projev je sbírka falešného pochlebování člověku, proti němuž kul neustále podrazy, pomluvy, kritiku, a kterému nesahal ani po kotníky. Nejraději bych ho viděl na místě Havla. To by si národ oddechnul.

vesnicankavemeste
20. 12. 2011 • 15:10

a kolik tech kockopsu, tech cehoslovaku tam neco napsalo? Jsem bidna,nehodna zena,no pamet jeste mam. Nebyl to prave jisty Vaclav Klaus,ktery pred zanikem CSFR nepojmenoval timto oznacenim slovenskych zastanu "federace"? Asi jo.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.