S Jiřím Hubačem se přišly rozloučit Bohdalová, Jirásková i Stašová | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

S Jiřím Hubačem se přišly rozloučit Bohdalová, Jirásková i Stašová

Simona Stašová, Jiřina Jirásková a Jiřina Bohdalová
Simona Stašová, Jiřina Jirásková a Jiřina Bohdalová (Marek Pátek David Kundrát Martin Hykl)

Přesně ve dvě hodiny odpoledne začalo ve strašnickém krematoriu poslední rozloučení s legendárním scénáristou Jiřím Hubačem, který zemřel 27. září vě věku 82 let na rakovinu jater.

Už od půl druhé se areál krematoria v pražských Strašnicích začal plnit množstvím známých osobností nejen ze světa showbyznysu, které se přišly se známým scénáristou, podepsaným například pod seriálem Sanitka, rozloučit.

Nechyběly mezi nimi taková jména  jako Jiřina Bohdalová s dcerou Simonou Stašovou, Jiřina Jirásková, Zlata Adamovská, Jitka Zelenková, Kamila Moučková, Radek Brzobohatý nebo hvězda Hubačova nejslavnějšího seriálu Jaromír Hanzlík. Na Hubače přišla zavzpomínat také Dagmar Havlová a kameraman Miroslav Ondříček, který při chůzi trpěl bolestmi.

Památku Jiřího Hubače přišel slunečnicí uctít Martin Dejdar. Se zesnulým scenáristou jej spojuje film Učitel tance, do něhož Hubač promítnul svůj boj s tuberkulózou. Dejdar za svůj výkon v roce 1994 obdržel Českého lva.

Úderem druhé pak zahájila obřad symbolicky píseň právě z legendární Sanitky po níž následoval smuteční proslov Jiřího Bartošky.

Jiří Hubač dlouhodobě působil v České televizi, kde spolupracoval s režisérem Jaroslavem Dietlem. Je autorem seriálů Dobrá voda nebo Eliška a její rod i televizních filmů Ikarův pád a Nezralé maliny. Jako scenárista vytvořil také předlohy k oceňovaným filmům Učitel tance, Fany, Všichni moji blízcí a Babí léto.

Role psal na míru například Vladimíru Menšíkovi, Jiřině Bohdalové i Jiřině Jiráskové.



Přečtěte si
herecka
6. 10. 2011 • 17:28

To je teda bomba, nezapře svoji matku. Jsou to trapné ubožačky. Na jedné straně divadýlko se slzama a na druhé straně se tam řehtá jako kráááva. Jedna jako druhá, fuj.

michaeel31
6. 10. 2011 • 15:47

Seriál Sanitka, byť po letech, je nádherně napsaná a pochybuju, že se tu ještě najde někdo, kdo by psal stejně tak srdcem, jako právě pan Hubač ...

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.